kaczy1217 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Witam! Mam internet z Vectry 8 Mb/s z modemem WiFi. Kablem ethernetowym łączę komputer stacjonarny natomiast problem występuje przy połączeniach wifi. Obydwa komputery mogą połączyć się z siecią ale nigdy nie mogą pracować równocześnie. Jeśli pierwszy się już połączy to drugi ma ograniczenie lub brak łączności. Gdy pierwszy odłączymy od wifi i chcemy połaczyc drugi to wtedy już trzeba zresetować modem bo bez resetu nie pojdzie. Mam modem Thompson taki starszy siwy. Ustawione jest hasło dostepowe na WPA. Probowalem tez kombinowac z adresami MAC ale to na nic. Czesto chcielibysmy korzystac z laptopow rownoczesnie. Bede wdzieczny z kazda pomoc. I jeszcze jedno, myslalem ze moze kupno jakiegos routera by pomoglo i tu pytanie: tak mi ktos powiedzial i nie wiem czy to prawda. Jesli router (np ten z Vectry) ma jedna antene to moze podlaczyc sie do niego maks jedno urzadzenie? Czy musialbym kupic wtedy router z dwoma antenami? :) Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 niestety vectra ma ograniczenie w ruterze wi-fi , do max 2 macow jednoczesnie i nie przeskoczysz tego jedyna opcja to kupic inny ruter i nim dzielic net po wi-fi ... jednym slowem dales sie zrobic w bambuko na promocje vectry ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMiss Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 z tymi antenami mnie rozbawiles :P To tak jakby do kazdego numeru telefonu na który by się chciało zadzwonić musiałbyś kupować antenke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy1217 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 To z antenami to nie moja opinia :P a co do tego routera to co byście mi polecili tak do 100zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Jaki Router Kupić ? - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...