Kszysiu Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Witam. Pewnego dnia zaczęła mnie nękać awaria linni. W telefonie trzeszczało, internet się rozłączał itp. Zauważyłem że snr spadł o 10 (z 15 na 6) a tłumienie podskoczyło o 10 (z 27 na 37). synchronizował się różnie, i długo. zazwyczaj było to około 5500downloadu i 500 uploadu. czasem troche mniej. Nie miałem zbytnio czasu się tym zająć (po prostu nie miał kto w domu na techników czekać itp). po 3 dniach sytuacja się ustatkowała. połączenie się rzadziej zrywało. zauważyłem że mam ustawioną synchronizację na 5024kb/s down 416 up. Pomyślałem że to wina tej usterki. wkurzyłem się zadzwoniłem do nich następnego dnia przyjechał naprawił itd itp. Paramentry snr i tlumienie wrociły do normy a nawet jest lepiej. 21snr i 27tłumienie. problem w tym że nadal synchronizuje się na 5024 down i te 416 up. Mi osobiście się zdaje że podczas tej awarii technik jakiś musiał ustawić te 5024 i 416 żeby nie zrywało. Jednak od razu jak to zauważyłem zadzwoniłem do nich. koleś się tłumaczył że to normalne że mam poczekać kilka dni i się powinno naprawić, i jeśli tak się nie stanie to żeby dzwonić. czekałem 4 dni. Nic... zadzwoniłem do nich, zgłoszono usterkę, dostałem sms że usterka została zgłoszona i nic.... czekałem tydzień nawet nie dostałem potwierdzenia co z moją usterką... zadzwoniłem znów... jakiś niemiły pan powiedział mi że "moja umowa jest na 2.5mb-6mb i parametry są ok" dopiero po długim tłumaczeniu że zawsze się synchronizuje tak samo i ktoś musiał się pomylić ustawiając mi złą prędkość zgłosił uszkodzenie... to już trzeci raz... było to w piątek około 15. dostałem od razu potwierdzenie że jest w trakcie realizacji... i około 18 dostałem sms - zacytuję: "Witamy. Uszkodzenie nr XXXXXXXX zostało usunięte. Pozdrawiamy TP" wracam do domu ucieszony, że wreszcie z kolegami pogram (zazwyczaj stawiałem serw) otwieram panel liveboxa i co?? 5024kb/s down 416 up... krew mnie już z nimi zalewa... Co mam powiedzieć żeby te tępaki tam przy telefonie zrozumiały że jest źle?? Mogę zażądać przejścia na adsl2+? teraz to jak będę chciał 10mb to mi powiedzą że się nie da bo "parametry za słabe na 6".... pozdrawiam Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...