josh Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Mam problem z prockiem Celeron 300. Chciałem go podkręcić, na 400MHz, ale niestety nie daje się. Na płycie głównej jest ustawiana magistrala FSB (66-100) oraz mnożnik. Niestety płyta główna w moim zestawie to MB 726 BXCel i ma tylko magistrale 66 lub 100 (112 i 133 są zablokowane). Niestety procesor ma mnożnik stały 4,5 i pomimo ustawienia na płycie głównej mnożnik na 4 a FSB na 100, system przełącza się na 450 i wywala się. Brakuje też możliwości zmiany napięcia na procesorze tak jak jest to w nowych płytach głównych. Czy można jakoś zmienić mnożnik na procesorze ???? A może jest jakiś inny sposób - zmiana napięcia VCore??? Próbowałem wyszukać jakiś innych wskazówek w sieci ale bez skutku. Z góry serdeczne dzięki za pomoc w tej kwestii !!!!!!!!!!! JOSH :cry: :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Mnoznika nie zmienisz, intele maja poblokowany. Musisz zwiekszyc napiecie poprzez zamalowanie pinow na procu, dowal odpowiednie chlodzenie i zostaw na 450 :twisted: Ale ktore piny zamalowac to nie wiem :- pewnie ci ktos tu zaraz pomoze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 looknij TU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 W Intel'ach nie da rady odblokować mnożnika. Twoj procek bez podniesienia vcore nie pójdzie na 450MHz (trafiały się egzemplarze celka300 co szły na 450MHz bez podnoszenia vcore - nie poszczęściło ci się). Płytę masz kiepściutką (ach te PcChips'y :wink: ile ja zdrowia na nich straciłem). Niestety nie wiem jak zrobić vmoda do tej płyty. Najlepiej wymień płytę. Za parę groszy kupisz gdzieś płytę (najlepiej na Intel'u 440BX) tylko upewnij się czy ma możliwość zmiany vcore. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...