Chudy Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Witam.W sumie to niewiedzialem gdzie to napisac,ale zdecydowałem tutaj,w razie czegoś to sorry Mam 3 zadanie do szkoly,i ich kompletnie nie rozumiem 1.Dobierz maskę do sieci o podanym adresie,by podzielic ja na określona ilość podsieci,siec 144.76.0.0,ilość pod sieci 2 2.Dobierz maske do sieci,tak aby w każdej podsieci mogla znaleźć okreslona liczba hostów,2046 hostów 3.Dany jest host o podanym adresie,Dla sieci przydzielona jest maska,Wyznacz adres podsieci,do ktorej należy ten host100.65.168.21/13 czy ktos moglby mi je wytłumaczyc?? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 W miarę fajnie wyjaśnione -> Adresowanie IP - maski podsieci | Netfocus | Centrum wiedzy o sieciach komputerowych I ewentualnie ściągnij sobie -> Advanced Subnet Calculator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...