shirane Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Sytuacja prezentuje się tak, że podczas odpalenia gier, nawet tych mniej wymagających (w moim przypadku MineCraft), gra hula nieokreśloną, lecz krótką ilość czasu, po czym zawiesza się. Ilość czasu jest losowa. Nie wyłącza się ani nic, po prostu zamraża się. Gdy dam alt+ctrl+delete cały komputer chodzi baaardzo wolno, lecz suma sumarów da się wyłączyć grę poprzez zakończenie procesu. Gdy przedłużę tego laga - pojawia się BSoD. Udało mi się zmierzyć podczas tego laga temperatury oraz obciązenie procesora. Temperatury rdzeni CPU wynoszą 48-60 stopni, GPU zaś około 65-75. Obciążenie procesora wynosi od 80 do 100% (przy Minecrafcie i innych tego typu grach z pewnością nie powinno tyle być, zwłaszcza, że z tego co pamiętam dawniej nawet Crysis mi tyle nie zjadał). Przez ten fakt główne podejrzenie pada na procesor. Co to może być? Przegrzewanie? Problem ten zaczął pojawiać się, kiedy padał mi stary zasilacz (BeQuiet Straight Power 400W) i musiałem kilkakrotnie/kilkunastokrotnie wciskać przycisk, by włączyć komputer. Dodam jeszcze, że wcześniej problem ten NIGDY nie występował. Moja konfiguracja: CPU : AMD Athlon X2 6000+ 3,1 GHz RAM : 2 GB RAM OCZ DDR2 800 MHz GPU: Galaxy GeForce 9800 GT+ Motherboard: Asus G-Surf365 Mobo : Fortron FSP460-60GHN 460W Pozdrawiam. Edytowane 28 Marca 2011 przez shirane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 wirus? plus być może memy lub jak wskazałeś proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Przeczytaj przyklejony temat - tam znajdziesz info o sprawdzeniu płyty, zasilacza, pamięci i dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...