sylkis Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) siema wlasnie jestesmy w trakcje migracji z neostrady na dsl dla firm (niestety polozenie domku mamy takie, z enic poza TPSA nie wchodzi w gre) i z tej przyczyny bedziemy musieli wymienic nasz modem/router adsl, skoro teraz juz bedziemy miec DSL. w TPSA oferuja nam tplink tl-wr741nd za zdaje sie ok 100zl (nie pamietam dokladnie) i teraz nie wiem, czy warto, czy jednak lepiej poszukac czegos wlasnego zamiast. generalnie potrzebujemy modemu/routeru wspolpracujacego z DSL od tepsy, ktory bedzie mial USB (aby podlaczyc do niego drukarke sieciowo), wifi (no bo laptopy w domu) i rzecz jasna jeszcze pare zlacz lanowych dla stacjonarnych komputerow. co byscie poradzili? ed: jeden znajomy podpowiada, aby wziac od tpsy jak najtaniej sam modem, a do niego TL-WR1043ND (ze zmienionym pozniej samemu firmware na openwrt) za ok 150-165zl da sie wyrwac. dobrze gada? Edytowane 29 Marca 2011 przez sylkis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Ja tak mam i mi się sprawdza (Neo 20Mbit). COMBO ZTE ZXDSL 831AII od tepsy + TL-WR1043ND. Router ma wszystkie porty 1Gbit, 3 anteny, MIMO. Bardzo szybki. Z tym, że chodzi na fabrycznym soficie. Musiałem wyłączyć QSS, bo się Wi-Fi wieszało co 3 dni. Teraz stabilny jak skała. Z obsługą drukarek to nie wiem, jak na farbrycznym oprogramowaniu jest. Ja mam do niego podpięty dysk zewnętrzny. Drukarkę mam do drugiego routera podpiętą - Asus na DD-WRT, wystarczyło tylko ją podpiąć i na kompie dodać drukarkę sieciową pod wskazanym IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 jeden znajomy podpowiada, aby wziac od tpsy jak najtaniej sam modem, a do niego TL-WR1043ND (ze zmienionym pozniej samemu firmware na openwrt) za ok 150-165zl da sie wyrwac. dobrze gada? Dobrze gada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 no dobra. to sie zdecydowalem, wezme tylko modem i tego TL-WR1043ND, bo wychodzi na to, ze to najsensowniejsza opcja - tym bardziej, ze sie okazalo, ze to co tepsa oferuje daja za 150, a nie 100zl - czyli roznica w cenie bedzie znikoma. dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...