Wojttekkk Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Witam, mam taki problem iż chcę aby na drugim komputerze, który jest podłączony pod ten sam router było tam ograniczenie łącza. Połączenie na laptopa jest przez WiFi, niestety routera nie mam najwyższej klasy, bo ma on już 2 albo 3 lata - D-Link 524. Czy jest ktoś w stanie poradzić mi jak mam ograniczyć prędkość na laptopie? System operacyjny to Windows Vista. Może jakiś program - tylko taki aby on był niewidoczny w codziennym użytkowaniu? Albo jakąś komendą? Albo jakieś ustawienia? Kto co wie, prosiłbym o szybkie odpowiedzi, dzięki z góry. Dodam iż na laptopie już instalowałem program TrafficShaper aczkolwiek się on nie sprawdził bo chyba od niego wyskakiwały Blue Screeny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Zajrzyj do instrukcji obsługi routera - zapewne znajdziesz potrzebną opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) Ten router nie miał ograniczenia/przycinania pasma... Jedynie QoS... Edytowane 29 Marca 2011 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojttekkk Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 A jak ustawić te Pakiety QoS? Z tego co się orientuje to pewnie muszę w przeglądarce otworzyć centrum zarządzania routrem, a później co dalej? :) Screen: Jeżeli kto się orientuje, albo ktoś chce abym zrobił jeszcze którejś opcji screena to pisać. Mam nadzieję, że ktoś pomoże. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Jedyne co mi przychodzi do głowy i co można zrobić na tym routerze, to (zakładając, że chcesz ograniczyć prędkość tylko dla wifi) w zakładce Advanced -> Performance; ustawiasz TX Rates na 1 albo 2... Ale i tak lepszym wyjściem, będzie zainstalowanie na lapku czegoś w rodzaju NetLimiter'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojttekkk Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Ustawiłem tak, jeżeli to zadziała to chyba Ci wyśle Pocztą Polską piwko. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Jeśli powyższe nie pomoże, to pewnie trzeba by router zmienić. Wszelkie programy do obcinana pasma (np. NetLimiter) są widoczne w systemie, a ich ukrycie przed bardziej rozgarniętym użytkownikiem mało prawdopodobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...