tailwind Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Witam Mam zamiar zbudowac moj pierwszy system chlodzenia oparty na WC. Oto czesci ktore juz wybralem: Phobya G-Changer 420 Radiator - Zastanawiam sie czy do bloku procesora ktory bedzie krecony (i5 760) i karty graficznej (prawdopodobnie GTX560) starczy radiator na tylko dwa wentylatory (140 mm)czy lepiej moze ten na 3 x 140mm? 12V X2O Compact 450 Water Pump/Reservoir - Ktos juz uzywal tej pompki ? warto ja kupic? Czy takie zlaczki i wezyki beda pasowac? Nie wiem za bardzo jaki blok wodny kupic. Tu mam liste dostepnych ale nie wiem jaki bedzie najbardziej wydajny. Wazne zeby pasowal do mojej plyty glownej (GA-H55N-USB3)A tu przod i tyl Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Jesteś skazany na ten sklep? Drogo. Moge polecić Performance-PCs.com, ... sleeve it and they will come Natychmiastowa wysyłka, obniżają wartość na cle. Pompka - mam XSPC 750 - jest cicha na 7v. Jeśli chodzi o blok to jestem bardzo zadowolony z Enzotech Sapphire (Rev.A - jest cały miedziany.) Wydajny i przelotowy - nadaje się do systemów z wieloma blokami. Extra wygląda. O XSPC RASA też czytałem pozytywne rzeczy. Węże używam Tygon 3603 7/16" ID (5/8" OD) Clear Tubing. Złączki 1/2". Myśle, że mógłbym zrezygnować z zacisków. Karte weź ATI pod wodne chłodzenie - mniej watt, nie będzie obniżać efektywności układu. Nie myślałeś o zmianie płyty głównej na bardziej szałową. ;) Witam Mam zamiar zbudowac moj pierwszy system chlodzenia oparty na WC. Oto czesci ktore juz wybralem: Phobya G-Changer 420 Radiator - Zastanawiam sie czy do bloku procesora ktory bedzie krecony (i5 760) i karty graficznej (prawdopodobnie GTX560) starczy radiator na tylko dwa wentylatory (140 mm)czy lepiej moze ten na 3 x 140mm? 12V X2O Compact 450 Water Pump/Reservoir - Ktos juz uzywal tej pompki ? warto ja kupic? Czy takie zlaczki i wezyki beda pasowac? Nie wiem za bardzo jaki blok wodny kupic. Tu mam liste dostepnych ale nie wiem jaki bedzie najbardziej wydajny. Wazne zeby pasowal do mojej plyty glownej (GA-H55N-USB3)A tu przod i tyl Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tailwind Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Jesteś skazany na ten sklep? Drogo. Moge polecić Performance-PCs.com, ... sleeve it and they will come Natychmiastowa wysyłka, obniżają wartość na cle. Wole zamowic z UK, tam mieszkam a w takich wlasnie cenach sa te pompki i radiatory Pompka - mam XSPC 750 - jest cicha na 7v. Za duza, jako obudowa bedzie Lian Li PC-T7B a tam jest tylko jedna kieszen 5,25. Jeśli chodzi o blok to jestem bardzo zadowolony z Enzotech Sapphire (Rev.A - jest cały miedziany.) Wydajny i przelotowy - nadaje się do systemów z wieloma blokami. Extra wygląda. Nie ma go na tej stronie, i zreszta z tego co widze w innym sklepie nie pasuje do 1156. O XSPC RASA też czytałem pozytywne rzeczy. Węże używam Tygon 3603 7/16" ID (5/8" OD) Clear Tubing. Złączki 1/2". Myśle, że mógłbym zrezygnować z zacisków. Karte weź ATI pod wodne chłodzenie - mniej watt, nie będzie obniżać efektywności układu. Nie myślałeś o zmianie płyty głównej na bardziej szałową. ;) Nie chce za bardzo jej zmieniac, z tego co czytalem daje rade podkrecic proca na niej mimo ze to mini itx. A co do ATI to ostatnio mialem XFX Radeon 5670 i dzialy sie z nia dziwne problemy i zrazilem sie do tej marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 2x140 (280) chłodnica, do jednej karty graficznej i procesora spokojnie wystarczy (szczególnie do takich podzespołów jakie wymieniłeś). Starczyłoby nawet do 580 i najcieplejszego i7. Taka chłodnica jest tylko minimalnie mniej wydajna niż 3x120, a to już raczej powszechny standard, często stosowany nawet przy sli. Swoją drogą dziwny wybór obudowy, chłodnica będzie się walać gdzieś na zewnątrz, w takim wypadku możesz brać coś większego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 I assumed you live in the UK, ponieważ wybrałeś ten akurat sklep. Myślałem, że nie będzie problemu z zakupami za oceanem. Pompkę i blok opisuje, bo mam i mogę się wypowiadać. Jest to dla Ciebie informacja, że pompki XSPC wydajności 450/200 powinny być ciche. Blok Enzotech akurat jest w Twoim sklepie, ale w cenie £58.99 inc VAT (na performance-pcs $37.95...) Zabawne - mam Firepro V4800, a to to samo co radeon 5670 i nie narzekam - wprost przeciwnie. Wole zamowic z UK, tam mieszkam a w takich wlasnie cenach sa te pompki i radiatory Za duza, jako obudowa bedzie Lian Li PC-T7B a tam jest tylko jedna kieszen 5,25. Nie ma go na tej stronie, i zreszta z tego co widze w innym sklepie nie pasuje do 1156. Nie chce za bardzo jej zmieniac, z tego co czytalem daje rade podkrecic proca na niej mimo ze to mini itx. A co do ATI to ostatnio mialem XFX Radeon 5670 i dzialy sie z nia dziwne problemy i zrazilem sie do tej marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...