ivanov Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Witam, chciałem się dowiedzieć, czy jest na forum jakaś osoba zajmująca się modyfikacjami BIOSu. Pisałem już na PW do by -=Merlin=-, ale wygląda na to, że jest już raczej nieaktywny, bo nie otrzymałem żadnej odpowiedzi :sad: Moje zainteresowanie sprawą wynika z chęci modyfikacji BIOSu do płyty DFI LanParty UT nf4 SLI-DR eXpert. Otóż na płycie są cztery złącza PCI-e, które mogą pracować w dwóch trybach: single i SLI. w Single VGA Mode pracują z prędkościami (zaczynając od dołu) 2x - 1x - 1x - 16x a w SLI Mode 8x - 4x - 0x - 8x. Tak więc chipset ma do dyspozycji 20 linii PCIe. Rzecz polega na tym, aby w trbie Single VGA Mode prędkości przedstawiały się nastpępująco 4x - 0x - 0x - 16x. Da się to zrobić? A jeśli tak podjąby się ktoś kumaty takiej roboty (rzecz jasna nie za darmo)? Przypominam, że nie jest to zwykła wersja nf4 SLI, w kórej prędkości PCIe ustawiamy zworkami, tylko eXpert, w którym ustawia się w BIOSie albo tryb SLI ablo Single. P.S. Miałem lekki zgryz gdzie to dać, a nie chiałem robić dwóch osobnych tematów, więc w razie czego upraszam o wyrozumiałość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) Od tego jest dział Sterowniki & Biosy. Przenoszę. Szczerze to wątpię, żeby ktokolwiek się tym zajął, bo to nie jest jakaś robota w stylu "kliknij parę razy myszką tu i tam". A co do kwoty, to myślę, że nie chciałbyś za to zapłacić jak za dziesięcioletniego Golfa (tak żeby cię sprowadzić na ziemię) ;). Polecam poczytać tematy na rebelshavenforum i bios-mods.com... Edytowane 29 Marca 2011 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) Od tego jest dział Sterowniki & Biosy. Przenoszę. Szczerze to wątpię, żeby ktokolwiek się tym zajął, bo to nie jest jakaś robota w stylu "kliknij parę razy myszką tu i tam". A co do kwoty, to myślę, że nie chciałbyś za to zapłacić jak za dziesięcioletniego Golfa (tak żeby cię sprowadzić na ziemię) ;). Polecam poczytać tematy na rebelshavenforum i bios-mods.com... Nie orientuję się ani trochę w modyfikacjach BIOSu; domyślam się, że nie jest to specjalnie prosta sprawa ogólnie rzecz biorąc, ale zdaje się, że pożądana przezemnie modyfikacja nie jest też ekstremalnie skomplikowana. A co do kwoty, jasne że banku nie zamierzam rozbijać, ale gdyby taki BIOS działał (jak trzeba) uważam, że zaoferowałbym godziwe wynagrodzenie . Dzięki za linki; człowiek uczy się całe życie :wink: edit: Dzięki za przeniesienie. Edytowane 29 Marca 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...