toomi1982 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 (edytowane) Witam serdecznie. Od niedawna stałem się NIESZCZĘŚLIWYM (niestety) posiadaczem karty HIS Radeon 6970. Karta straszliwie się grzeje. W crysis 2 temperatura dochodzi do 90 stopni. Niezależnie od tego czy karta jest podkręcona czy nie. Próbowałem ręcznie podbić obroty wentylatora co rzeczywiście zbijało skutecznie temperaturę o kilkanaście stopni jednak hałas generowany przez tą suszarkę nie jest w żaden sposób akceptowalny. Jestem okropnie zdesperowany tym faktem i pomyślałem czy nie lepiej byłoby wymienić tą kartę na coś w podobnej cenie. Myślałem o MSI GF 570 OC TWIN FRAZOR II. Myślałem także nad wymianą chłodzenia jednak z tego co mi wiadomo to gwarancja umiera z chwilą zdjęcie oryginalnego chłodziwa. Co radzicie panowie. Muszę coś zadziałać w tym temacie bo idzie lato i będzie jeszcze gorzej. Pozdrawiam i proszę o rady. Dodam ,że budę mam bardzo dobrze chłodzoną a na procku mam Corsair hydro H50 push - pull. Edytowane 30 Marca 2011 przez toomi1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 1. 6970 są gorące. 2. Dobrze słyszałeś. 3. Zastanowiłeś się jak dobrze chłodzisz wnętrze obudowy - czytaj: jaką temperaturę ma do chłodzenia siebie 6970? 4. Jest temacik o grafikach serii 6XXX - lepiej tam wyemigruj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...