malganis1986 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Witam wszystkich, mam dosyć duży problem ponieważ niedawno zakupiłem używana kartę Palit GTS 250 1Gb i po zaimplementowaniu :P jej do kompa ekran monitora sie nie załącza tzn. świeci się żółta dioda a nie zielona. Domyślam się że przyczyna najprawdopodobniej leży po stronie zasilacza ponieważ odpinałem już wszystkie zasilane urządzenia oprócz grafiki, procka i ramu oczywiście. Ze specyfikacji karty graficznej wyczytałem że mój zasilacz powinien wytrzymać, ale wiem o tym że są zasilacze a zasilacze :). Karta jest podpinana dodatkowo poprzez pci-e 6pinowe przez przejściówkę 2x molex do pci-e 6pin poniewaz z zasilacza nie jest wyprowadzone żadne zasilające gniazdo pci-e 6pin. Nie wiem co w takiej głupiej sytuacji zrobić :( Specyfikacje kompa podaje niżej. Dzięki z góry za opdpowiedzi. My sys: Procesor: AMD Athlon 64 x2 dual core processor 5200+ 2.70 GHz Ram: Goodram 2x2Gb dual 800Mhz Grafika: Palit gts 250 1gb Zasilacz: noname 450W Płyta Główna: Gigabyte M61ME-S2 Socket AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Masz 2 wyjścia, albo testujesz grafę na innym kompie, albo u siebie podmieniasz zasilacz na coś porządnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malganis1986 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 (edytowane) wlasnie udalo mi sie go orzywic :) poprostu mam za slaby zasilacz :( po odpieciu jednego z dyskow twardych i dodaniu 2giej przejsciowki 2xmolex do 6pin ruszyl tylko bez jednegodysku :( dzieki wielkie za pomoc . Bede musial zaopatrzyc sie w nowy zasilacz :) a i jeszcze jedno karta wyginala gniazdo sata2 na plycie glownej wiec i tak musialbym odpiac ten dysk. Jak narazie dvd i drugi dysk nie dzialaja bo nie ma dla nich mocy :( Edytowane 31 Marca 2011 przez malganis1986 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...