Skocz do zawartości
Micuel

Durnie a napięcie

Rekomendowane odpowiedzi

mój 1.85V w biosie :( 1.89V w realu :( ale to 1.4Ghz :))) na AHLCA :)

PS. wzialem 1.2 a nie 1 Ghz , tylko dlatego ze nie mieli at the moment a 1 dzień nie chcialo mi sie czekac ....

Ale jestem zadowony ... bo jeszcze i tak nikt z tweakowej braci (sygnaturki) durnia na 1.4 10.5x133 nie podniusł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój 1.85V w biosie :( 1.89V w realu :( ale to 1.4Ghz :))) na AHLCA :) 

PS. wzialem 1.2 a nie 1 Ghz , tylko dlatego ze nie mieli at the moment a 1 dzień nie chcialo mi sie czekac ....

Ale jestem zadowony ... bo jeszcze i tak nikt z tweakowej braci (sygnaturki) durnia na 1.4 10.5x133 nie podniusł :)

Jak podnioslem. Tylko ze mam jakiegos syfnego CoolerMastera po Duronie 600 :lol: . Jak kupie Volcano 7 to na 11x133 go wykrece.

Na 10x133 smiga beze podniesionego napiecia 8) Seria AHLCA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm - a mooj durak 1Ghz (AHHAA) chodzi max na 1240 przy v.core 1.80 ... 

Luuudzie !!! gdzie mozna dostac durnia 1ghz z serii AHLCA !!?? help !!! :)

jou!

Naprawde chcez kupic? Czy tylko tak gadasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swoim wyciągam 1,85V. Może próbował bym więcej, ale jest to najwiękasza wartość jaką mogę ustawić :cry: .

Acha. Napięcie to NIe jest na stałe, ponieważ nie zakupiłem jeszcze jakiegoś dobrego chłodzenia:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm - a mooj durak 1Ghz (AHHAA) chodzi max na 1240 przy v.core 1.80 ... 

Luuudzie !!! gdzie mozna dostac durnia 1ghz z serii AHLCA !!?? help !!! :)

jou!

I sie ciesz ... ustaw go na 9x133 i niech chula ... ja jak mialem D1000 AHHAA to na 1133 tylko chodzil ... a jak patrzylem na inne jak 9x133 smigaly to sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilem ... kumplowi z ECSem opchnolem i poszedłem kupic AHCLA zeby mi na 1.2 poszedl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swoim wyciągam 1,85V. Może próbował bym więcej, ale jest to najwiękasza wartość jaką mogę ustawić :cry: . 

Acha. Napięcie to NIe jest na stałe, ponieważ nie zakupiłem jeszcze jakiegoś dobrego chłodzenia:(

zapomniales podac na ile do przekreciles ... czy moze tylko chcesz go na 1.8V 800@800 puscic ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniales podac na ile do przekreciles ... czy moze tylko chcesz go na 1.8V 800@800 puscic ...

:oops: Zawsze mażyłem, aby zwiększyć napięcie i nie pokręcać :lol:

A tak serio to z dużymi trudnościami poszedł na 1000Mhz. Właściwie nie było to ani 10x100, ali 133x7,5(niestety na 133x8 nie wstaje)(nie mam odblokowanego możnika). KT7A -Raid ma funkcję, która podnosi takowanie FSB dla procesora. Np. FSB na płytę ma 100 a ja +5 czyli będzie 105x8 :P . Zajebista sprawa. Nio i poszedł na 124+1 x 8 czyli dokładnie 1000Mhz :D Na nieszczęście starsznie się grzał(ok. 60-70 C) :evil: . W tej chwili zbieram zestaw chłodzący[czytaj: pastę(Arctic Silver 3, cooler(Titan TTC-CU5TB), Copper Shima, kilka wiatraczków w obudowie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drurak 600 oc 950 (9.5x100) asus a7v napiecie 1,8 1,85 (latem) :-)

temperatura do 65 stopni

Durak 700 oc 900 (9.0x100) asus a7v 1.8 moze poszedl by na wiecej ale slabe chlodzenie (ma byc cicho) temperatura do 65 stopni

Durak 750 oc 900 (9.0x100) asus a7v-133 1.75 slaby cooler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...