Spidi Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Witam, nabyłem sobie Hercules Radeon 9100 64MB, ale coś mi nie gra bo w 3dmarku wynik niezły na configu takim jak w podpisie 7000Pts, a np. w grze IGI 2 tragedia, a jak miałem do testów radka 9000 IGI 2 śmigało aż miło, wogule jak porównywałem wyniki fps testów tej karty z różnych stron to u mnie z reguły jest ze 10-20FPS mniej :( Stery mam Catalyst 3.2... Zaznacze jeszcze, że nie chce grać na fsaa x4 i aniso x16 tylko na standardowych ustawieniach mam dosyć mało fps :( Jak ktoś wie czego to może być przyczyna to z góry dzięki za odpowiedźi. Pozdro ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 porównywałem wyniki fps testów tej karty z różnych stron to u mnie z reguły jest ze 10-20FPS mniejPopatrz dobrze na jakim sprzecie przeprowadzano te testy bo cos mi sie wydaje ze byly to plyty na DDR i procki troche mocniejsze :D a to ma spore znaczenie u mnie moj MX wyciaga 6200pkt. a u kumpla ta sama grafa na A1700@2200 DDR333 juz 7000 bez kombinacji (tu widac roznice miedzy SDRAM a DDR) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Może zmień na stery omegi, link w temacie spadek wydajności ati radeon 9700PRO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Wiem wiem, ale tu już nie chodzi o małe różnice wydajności 5-10FPS tu chodzi o jakieś 20FPS !! To już nie wina sdramu....:( Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 No oka odinstaluje catalysty i spróbuje te Omegi jak pomoże masz u mnie wirtualnego browara ;) :D Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Moim zdaniem poszukaj sobie jakichs detonatorow do tej karty czy czegos takiego bo ja mam GeForce 4 TI4600 i wszystko smiga dzieki nowym detonatorom, np. Mialem quake 3 zainstalowany i na grafie 1024x768 mialem od 100-180 fps, a jak zainstalowalem setonatory to przybylo mi od okolo 30-50 fps no moze troszke przesadzilem ale mysle ze to wina sterow. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Moim zdaniem poszukaj sobie jakichs detonatorow do tej karty czy czegos takiego bo ja mam GeForce 4 TI4600 i wszystko smiga dzieki nowym detonatorom, np. Mialem quake 3 zainstalowany i na grafie 1024x768 mialem od 100-180 fps, a jak zainstalowalem setonatory to przybylo mi od okolo 30-50 fps no moze troszke przesadzilem ale mysle ze to wina sterow. :D sznowny forumowiczu zechciej zauwazyc ze kolega posiada karte Ati a nie Nvidia i dla niego nie nadaja sie zadne detonatory :!: :!: :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Tak ATI zaczyna robic wynalazki jak nvidia, a to 9000, 9100, 9200 niedługo się bardzo zblizymy do 9500.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Panowie my tu gadu gadu, a ja mam poważny problem :( Porównałem z testem na thg Radeona 8500LE który to u nich na Athlonie 1ghz pracował no i w UT2003 na mapie antalus u nich srednia fps to jakieś 60fps, a u mnie w zawiewach dochodzi do 40 fps w ZAWIEWACH...:( Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...