Skocz do zawartości
El Śmiałek

Zwiększyć wydajność!

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie, proszę, zarzućcie jakimiś sprawdzonymi sposobami na zwiększenie wydajności kompa. Mam PIV 2400, 512 DDR RAMu i Radeona 9700 Pro i w 3D Marku 2001 mam zaledwie 12 300 pkt. Sytuacja wygląda tragicznie w grach, gdzie częstokroć szybkość spada do 10-20 fps (Gothic II, Vice City) i to wcale nie na najwyższych ustawieniach. Proszę tylko pominąć rzeczy oczywiste w stlyu formatu, defragmentacji i opróżniania windowsowych folderów typu temp czy history...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokombinooj ze sterami strasznie slabiotki masz ten wynik

jak instalowales stery do grafy to na czysta winde czy na stara po nvidii to tez moze byc powod slabych wynik..

tak BTW to w 3dm01 powinienes miec z 15 k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz P4 i R9700PRO i narzekasz na predkosc 8O 8O 8O 8O 8O

Kurde ja ze swoim XP1700+ i R9000 nie widzialem jeszcze slideshow. Gram sobie spokojnie w 800x600 i jest git. Nie wiem co poustawiales ze masz takie wyniki ale pewnie 1600x1200 6xFSAA i 16xAF 8O Jezeli tak to sie nie dziw.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co poustawiales ze masz takie wyniki ale pewnie 1600x1200 6xFSAA i 16xAF  8O Jezeli tak to sie nie dziw.

Pozdro

Dexter

przecie napisal ze nie na wysokich ustawieniach ludziska czytajta posty do konca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty tez pominales pare oczywistych kwestii jak:

- twoj o/s

- drivery, ktore instalowales (cat., drv do mobo itd.)

- ustawienia BIOSu dot. ramu,agp itd.

Moze wtedy bedziemy mogli ci pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty tez pominales pare oczywistych kwestii jak:

twoj o/s

Aktualnie proc działa z normalną magistralą (533) i oczywiście z nominalną wartością 2,4 Ghz...

drivery, ktore instalowales (cat., drv do mobo itd.)

Aktaulnie mam Catalysty 3.4, ale przy wymianie sterów nigdy nie odinstalowywałem starych i chyba to nie bylo najlepsze wyjście...

ustawienia BIOSu dot. ramu,agp itd.

A może tak konkretniej? RAM mam niepodkręcony, zaś AGP usawione na x4 i 64 MB...

Moze wtedy bedziemy mogli ci pomoc.

Mam nadzieję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to PIV jak się przegrzewa to lubi sobie zjechać częstotliwością w dół i to może być przyczyna-sprawdz temperaturkę. 8)

To jedyne co przychodzi mi do glowy :?

Zadna to w sumie pomoc ale tez i problem z gatunku nierozwiazywalnych na odleglosc (raczej... :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustawienia BIOSu dot. ramu,agp itd.

A może tak konkretniej? RAM mam niepodkręcony, zaś AGP usawione na x4 i 64 MB...

Ustaw ilosc pamieci dla karty AGP na min. 128 albo nawet 256 wtedy powiino byc lepiej, te 64Mb to za malo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pl.tomshardware.com/howto/20010..._tuning-18.html

zrob wszytkie opce z tego linku w biosie ... agp jak mozesz to na 8x tak jak juz bylo mowione 256 mb dla karty w biosie

format nigdy nie zaszkodzi ... najpier stery do plyty potem dx 9.0a i stery castale 3,4 lub omegi najnowsze .. pozatym sprawdz temp procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...