andrew777 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Pamiętacie World of Tanks, wieloosobowy symulator pancernych bitew? Studio Gaijin Entertainment postanowiło skopiować ten świetny pomysł, ale... kilkaset metrów wyżej. Studio Gaijin Entertainment ma już na swoim koncie "podniebne" gry. Wspomnieć można o Apache: Air Assault, czy Wings of Prey. W rękach takich specjalistów próba przeniesienia online'owych strzelanin bliżej chmur może się naprawdę udać. Co wiadomo o grze? Do tej pory jedynie to, co mówią sami twórcy: World of Planes określana jest mianem "symulatora", Gracz uczestniczyć będzie w potyczkach znanych z historii - dokładniej z działań, jakie miały miejsce w czasie II Wojny Światowej, Zasiądziemy za sterami ponad 100 róznych modeli maszyn z Niemiec, Związku Radzieckiego, USA, Wielkiej Brytanii i Japonii, W grze znajdziemy tryb kariery - wybierzemy jedną ze stron konfliktu, po czym walcząc będziemy zdobywać kolejne poziomy ulepszeń naszej maszyny, jak i odblokujemy zupełnie nowe samoloty, Wyniki bitew będą miały wpływ na dalsze wydarzenia a wszystkie będą połączone w logiczną całość - cała kampania ma trwać około 3 miesiące. Potem wojna zaczyna się od nowa, Dla prawdziwych zapaleńców będzie możliwość grzebania w silniku przy pomocy "śrubokręta", czyli najprawdopodobniej własnoręczne odkręcanie i dokręcanie śrubek, Jednym z głównych celów producenta jest optymalizacja. Poniżej kilka obrazków z gry: •• World of Planes - Galeria i obrazki z gry World of Planes na Gamezilla.pl •• World of Planes - podniebny MMO | => Gamezilla.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 O ile w z World fo tanks nie ma zbyt wiele problemów z pingiem, bo czołgi sa wolne i stosunkowo żadko strzelają, o tyle tutaj jakoś sobie tego nie wyobrażam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Przy dobrym lagu możesz zostać kamikaze :D Ale pomysł fajny, jeśli będzie f2p będzie można obadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
midway Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Jeżeli to będzie symulator lotniczy mmo to strzelą sobie w stopę :) Kto widział żeby do symulatora lotów podchodzić bez joysticka(chyba że ktoś hardkorem jest), to będzie pewnie action mmo, a nie symulator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 A ktoś tu broni używać joysticka? Słowa póki co o sterowaniu nie ma... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Tyle, że konieczność używania joysticka (czyli typowy symulator) mocno ograniczy im grono odbiorców. Dodajcie do tego jeszcze b2p albo p2p i nie ma co wróżyć tej grze zbyt licznej populacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Signup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zapisał się... Zobaczymy cóż to takiego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 (edytowane) po CBT WoTa, czas na nowe CBT. zobaczymy co im z tego wyjdzie. to bedzie taki IL-2 MMO :) Edytowane 20 Czerwca 2011 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 To teraz czekać tylko na World of Battleships Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 To teraz czekać tylko na World of Battleships Jak by nie patrzeć to jest gra tego typu - nazywa się NavyField , BB są jednym z typów dostępnych okrętów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkkam Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ciekawe jak się będzie miało do World of Warplanes, zapowiedzianego przez twórców WOT ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zapisnay zobacyzmy co z tego wyjdzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 To teraz czekać tylko na World of Battleships No i World of wszystko w jednym na megamapieświeta bez podziału na zamknięte mapki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Jakiś czas o tym samym myślałem . Do wyboru piechota - albo dowolny podział albo podział na klasy i dostępna dla nich broń , np. snajper , saper , spec od ciężkiej broni , medyk , inżynier itp. Wojska zmotoryzowane -czołgi , APC , pojazdy wsparcia piechoty ( ruskie BWP czy amerykański M3 Bradley ) , artyleria p-lot ( np. Szyłka ) . Marynarka - niszczyciele , krążowniki , lotniskowce i ew. pancerniki . Na końcu lotnictwo - do wyboru myśliwce ( F-14,F-15,F-16 , MiG-29 , SU 35 , F-22/F-35 ) , maszyny szturmowe ( A-10 , A6 Intuder , AC-130 , Su-22 ) , bombowce ( B-52 , B1B , B2 , Tu-95 ) . Do tego możliwość korzystania z zestawów rakiet typu Toczka czy Iskander , nie koniecznie z głowicą nuklearną , do tego systemy ABM jak MIM-104 Patriot czy MEADS . Widzę tylko jeden problem jak na razie - współpraca graczy , widząc jak ona przebiega w takim WoT to aż strach pomyśleć co by było w momencie kiedy jeden siedzi w czołgu , drugi dowodzi krążownikiem , trzeci dowodzi odziałem piechoty , jeszcze inny sobie siedzi w A-10 czy AC-130 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Współpraca to ciężki orzech. ale z drugiej strony dobrze rozwiązano w WOT friendlyfire, kary są skuteczne i nawet przypadkowe postrzelenie sojusznika jest bardziej przykre dla strzelającego niż dla pokrzywdzonego. Druga rzecz to sama współpraca. Tu się nie zgodzę o tyle, że w procesie ewolucji gracze zaczną pojmować jak zachować się dowodząc daną jednostką. Najbardziej fascynuje mnie możliwość połączenia WOT i WOWarplanes, bo na WOP nie ma raczej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Sprawdzcie kto wysyłał podania, dziś poszły zapki do close bety - dostałem właśnie. Ściąga się gra, będzie można coś powiedzieć bo aktualnie w World of Warplanes pogrywam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zainstalowałem, zagrałem i powiem, że zapowiada się na killera World of Warplanes - lata się zdecydowanie lepiej i czuć samolot, grafika też o wiele lepsza, no i ogólnie czuć że bierze się udział w jakieś batalii a nie w spotkaniu emerytów przy szachach... Trzymam kciuki za ten projekt. Oby tylko nie przeginali z cenami kont premium. Odmeldowuję się i dalej idę polatać... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Na czym latasz (joy/klawa+mysz/pad)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Na szybko wrażenia - grafika świetna, dużo ładniejsza niż w World of Warplanes, ciekawy system walki, dużo dynamiczniej, ale sterowanie hmm średnie.. O ile po dobrym skalibrowaniu joya w WoWarplanes gra mi się przyjemnie to to jakiś chaos. Czułość na 1/3 a i tak samolot reaguje bardzo gwałtownie. Jak na razie nic zestrzelić nie mogę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLY Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 To ta gra od Yuplay? :D dostalem dzisiaj invita i nie wiedzialem skad a to chyba dlatego ze mam wings of prey ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 To to, najpierw to wysyłają, potem maila z dostępem do WoP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Jak wam leciała gra przez launchera ? U mnie 50-100 KB/s przy 20Mbitach :mur: Chyba sobie daruje i poczekam na wytwór WG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkkam Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Również powolutku, czasami do 300. Późno wczoraj było więc dokończę dziś po pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 To ta gra od Yuplay? :D dostalem dzisiaj invita i nie wiedzialem skad a to chyba dlatego ze mam wings of prey ;) Chyba nawet na tym samym silniku. Będzie większy realizm niż w WoWp od WG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Zapisałem się do bety, ile trzeba czekać na odpowiedź? Z tego co widzę po demkach gra zapowiada się bardziej grywalnie i ładniej od wersji warplanes. Da się to potwierdzić po testach obu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Sławek, przesz już? pochwal sie jak to wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Click on “Get” button to request for participation in closed beta-test. More info about beta schedule and other details will be available later. Zarejestrowałem się dzięki aktywacji od diaboliqu3, ale jak widać trzeba nadal czekać. Na filmach wygląda ładniej niż WOWP, ale grywalność trzeba będzie obczaić w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) hm. ale widze po postach ze nasze chopoki juz graja ;) no nic. ja wiecej nie moge. powodzenia. Edytowane 21 Maja 2012 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Members 3 posts Gender:Male Location:Pakistan Posted Yesterday, 02:28 PM I got mine yesterday and downloading as we speak. . . .I think I a, going to pee in my pants Jak widać inni już sobie latają ;) Mogę tylko poczekać na dostępność dl, a betatesterem już niby jestem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...