xmihau Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Odświeżam temat. Gra ktoś w ogóle? Wczoraj miał miejsce ciekawy event z okazji pierwszego kwietnia - dodano grywalną nację kucyków Pony. Gra imo grywalna, zwłaszcza w trybie historycznym. Czekam na dodanie jednostek pancernych i.łodzi :P Wysłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Kilka razy odpaliłem i dalej cisnę w czołgi. Jak dodadzą ten element w WT to zobaczę. ;> Kumpel zaciekle grał, ale jakoś marudzi odnośnie ostatniego patcha, że popsuło się dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmihau Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 W nowym patchu najmniej przyjazną zmianą było obcięcie zarobków. Doprowadza to czasem do sytuacji, że nie ma za co kupić odblokowanego samolotu nawet na stosunkowo niskich tierach. Wysłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ja też czekam na czołgi i resztę sprzętu pancernego , granie samolotami jakoś mi nie leży , może dlatego że gram na klawie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 W sumie na myszy się super gra, joy ma rację bytu tylko w trybach większego realizmu. Ja tam się wygrałem kiedyś w "wings of prey" a to jest ta sama gra także dlatego mnie nie ciągnie. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 A ja co jakis czas zagladam i pykam ;] Gra sie calkiem milo, mniej stresujaco niz czolgi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Gra bardzo przyjemna ale jakoś mnie samoloty nie pociągają, w sumie mam kilka bitew. Jednak chyba zostanę przy czołgach, ewentualnie jak zrobią statki to może potestuję. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Czy tutaj z recji tego ze gre robi Rosyjskie studio samoloty ZSSR sa OP ? Jaka nacja dla poczatkujacych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Rosja... Sa OP... Najwiecej ammo i najwieksza sila ognia... przy czym sa cholernie zwrotne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 @UP <facepalm> @czullo Nie są. Graj czym chcesz, nie polecałbym jedynie japończyków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Oczywiscie ze sa... Zadnym krajem tak szybko nie zrobisz pierwszych lvl jak ruskimi... Najwiecej olowiu wywalaja na sekunde, wiec przy niewyszkolonej zalodze ma to spore znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Czy tutaj z recji tego ze gre robi Rosyjskie studio samoloty ZSSR sa OP ? Jaka nacja dla poczatkujacych ? Na pewno mogę odradzić Niemców, na początku jest masa bardzo słabych włoskich samolotów i HE-112 który też jest kiepski. Pierwszy kompetentny myśliwiec w tym drzewku to MC202. Na tierze 0 i 1 najlepsze są ruskie potem to już zależy od stylu gry bardziej. Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez WestCoach 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animaes Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Rewelacyjna gra! Polecam serdecznie każdemu, kto lubi mieć dużo frajdy z gry bez poświęcania na to dużej ilości czasu. Jedna rozgrywka trwa około 10minut. Czy ktoś ma porównanie do World of Warplanes? Jak na tym tle wypada War Thunder? EDIT: Ile zajmuje Wam folder z grą? Ktoś napisał w tym temacie, że WT na wysokich teksturach dociąga 10gb danych. A mój folder waży 6.49GB przy ustawieniach maksymalnych. Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez Animaes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 WoWp? Jak ostatnio to włączyłem to sterowanie było tak fatalne że nie mogłem zestrzelić bota w dwupłatowcu, wszystko inne też kuleje. U mnie 6,8GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 U mnie tez 6.49gb Warto odpalić se raz dziennie i sie odstresować, zwłaszcza jak się umie latać na klawie i myszy, naprawdę dla arcade więcej nie trzebia. Co do real battles czy historical to już inna śpiewka, nie stać mnie niestety tera na kupowanie kontrolera i trackir(samoróbki itp). Ruskie są niby op(spam ołowiem potrafi nieźle ciąć jak się trafi...), ale z kolei szturmowe brytyjskie od 5 lvl miażdżą, zwłaszcza bufajter... Niemieckie na początek słabe ale szybko dostają działko 20mm, a ono jest niezłe Japońce zaczynają się dobrze od hajabusy, potem hien...jak go widze mnie trafia(bo nie mam jeszcze) zwrotne i ma niezły firepower. Podobny jak inne na jego lvl, ale ta zwrotność... A USA...takie średnie. Ale canon na Aircobry to potęga(podobnie do działka z yaków RUS). Czasem strzał wystarczy do oberwania skrzydła czy ogona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmihau Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Nie są. Graj czym chcesz, nie polecałbym jedynie japończyków. A to czemu? już Hayabusa (ki-43) jest świetna, a to pierwszy tier (albo drugi, dokładnie nie pamiętam). Japońcy mają to do siebie, że ich samoloty skręcają praktycznie w miejscu, są świetne do walki kołowej. Czy ktoś ma porównanie do World of Warplanes? Jak na tym tle wypada War Thunder? Porównanie mam takie, że przed WT testowałem WoWP i w tej grze kompletnie nie ma fizyki, żadnej. Tak jak w WT możesz wziąć udział w (genialnych imo) bitwach historycznych, tak w WoWP masz do wyboru tylko mizerny arcade z ubogimi drzewkami i, znając WG, fatalną optymalizacją która da o sobie znać już wkrótce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animaes Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Porównanie mam takie, że przed WT testowałem WoWP i w tej grze kompletnie nie ma fizyki, żadnej. Tak jak w WT możesz wziąć udział w (genialnych imo) bitwach historycznych, tak w WoWP masz do wyboru tylko mizerny arcade z ubogimi drzewkami i, znając WG, fatalną optymalizacją która da o sobie znać już wkrótce. Racja, jeden kumpli, z którymi gram w WT ma zabytkowy sprzęt pokroju GF 9600 a gra chodzi mu bardzo ładnie w rozdzielczości 1650x10xx Osobiście bardzo lubię radziecki myśliwiec tier 3 LaGG. Chyba najlepszy, który aktualnie użytkuję. Niedługo dojdę do tier 5 - wtedy przetestuję maszyny o których pisaliście Jaki macie podział samolotów wg załóg? W ruskich mam 2x szturMowy 2xmyśliwiec. Może istnieje jakiś bardzo uniwersalny podział samolotów, to mi powiedzcie Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Animaes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmihau Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Latam głównie brytyjczykami w nieskomplikowanym składzie 4xFighter ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Bo u ruskich to najlepszy konfig, a moze raczej jeden z sensowniejszych do 5 tieru U amerykancow mam P40, 2x P39Q, F4F3, F6F3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ditz Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Musze przyznać, że gra jest świetnie skonstruowana, dynamiczna, z niezłą grafiką i co najważniejsze - dobrym modelem uszkodzeń. Czekam tylko na zwiększenie bazy graczy aby mm działał szybciej przy bitwach historycznych i wypełnienie luk w drzewku USA/UK przez które na wysokich poziomach zupełnie brak jest jakiegokolwiek balansu. Na ten moment latam: Niemcy: Bf 109 G-2, Bf-109 F-4, Bf 109/trop, Me 410(ten pierwszy), Ju-87D, UK: Spitfire Mk Vb, Spitfire Mk II, Typhoon Mk I, Beufighter(pierwszy), USA: P-39N, F4F, P-40, A-20G, F6F(ale wykorzystuje go głównie jako samolot szturmowy w konfiguracji 2x bomba 500f i 8x rakiety. Dodatkowo cieszy mnie możliwość zakupu jednodniowego konta premium dzięki czemu kiedy mam wolny czas mogę tanim kosztem(100 orłów) nabić trochę więcej lwów i doświadczenia. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Ditz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmihau Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 @up Warto kupować tajfuna? Rzuciłem okiem na specyfikacje i teoretycznie szału nie ma. Wysłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ditz Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Jedynymi wyraźnymi zaletami są dobre jak na Brytyjczyków zarobki(100% premii) i wspaniała prędkość wznoszenia, uzbrojenie i prędkość maksymalna pozostawiają niestety sporo do życzenia, ale da się czerpać przyjemność z latania tą maszyną. No i oczywiście trzeba go nabyć po drodze do Tempesta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Ale dziś miałem serię, aż sam nie mogłem uwierzyć, co prawda arcade, ale zanim padłem 1 raz(bf-109-f4) to miałem 10 zestrzeleń Aż dostałem wyzwiska od cziterów na ogólnym Wynik zakończony z 12 w sumie bo druga druzyna praktycznie się poddała Niektórych zdjałem 2x z rzędu Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animaes Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Ale dziś miałem serię, aż sam nie mogłem uwierzyć, co prawda arcade, ale zanim padłem 1 raz(bf-109-f4) to miałem 10 zestrzeleń Aż dostałem wyzwiska od cziterów na ogólnym Wynik zakończony z 12 w sumie bo druga druzyna praktycznie się poddała Niektórych zdjałem 2x z rzędu Opowiedz jak to zrobiłeś. Masz jakąś szczególną technikę walki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Mój max to 11 kili w bitwie, bez jakiejś wybitnej taktyki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 No własnie zero techniki, jak cos macie repa, ale inaczej niż w wot, nie ma tu huda, więc lipa z widocznością swój/wróg. Najpierw poleciałem zając baze(dominacja, a i b stalingrad) bo 3 naszych sie przy próbie rozbiło...potem dopiero ruszyłem na hunt... http://www.sendspace.com/file/0qifyw tu jest rep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Dodali już czołgi i statki? Kiedy dodadzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 O ile dodadzą . Pokazane jakiś czas drzewka czołgów to była twórczość jakiegoś usera , tym bardziej że rosyjskie drzewko arty wygląda dość dziwnie - same Katiusze w różnych wersjach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Co specjalnie nie dziwi, biorąc pod uwagę, że (delikatnie mówiąc) artyleria samobieżna w Armii Czerwonej podczas 2WŚ specjalnie liczna nie była. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackPriest Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Witam, Mam problem z logowaniem sie, po wprowadzeniu maila i hasla gra laczy sie z serwerem. I tak tez sie dzieje, tylko ze w po wejsciu do hangaru (pierwszy moment po uruchomieniu) gra sie zawiesza i nic nie mozna zrobic tylko Alt+Ctrl+Del. Czy mial ktos podobny problem? Reinstalka nie pomogla. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...