costi Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 Ruscy/USA 1100 zestrzeleń, UK/Japonia - 540. Dafuq? Szkoda, że już mam tego Typhoona. Swoją drogą, nie zrozumiem chyba w jaki sposób ta gra zalicza zestrzelenia... podpalam gościowi oba silniki, uszkadzam ster wysokości i dziurawię jak sito - asysta. A sprzedam jedną-dwie serie po kadłubie, ktoś inny go rozwali a kill dla mnie. Co prawda dużo więcej mam tych pierwszych sytuacji, niż tych drugich (co jest mega wkurzające), ale nadal to jest dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 No mnie tez lekko to pieni... Latam podziurawie, wywale caly magazynek... 190pts za uszkodzenia plus krytyki i [gluteus maximus]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Moze gra zalicza temu który ostatni zrobił krytyka przed uderzeniem samolotu o ziemie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Na pewno nie (choć jestem w stanie uwierzyć, że np. ktoś zastrzeli pilota, bo tego nie widać patrząc z boku), miałem zaliczone fragi za samoloty, które po mnie kto inny męczył. Mam teorię, że zestrzelenie przypada temu, kto zadał krytyka, który bezpośrednio przyczynił się do kraksy wroga, np. jeśli ktoś się rozbił wskutek zniszczenia steru wysokości, to kill przypada temu, to owy ster zniszczył. Ale to tylko moja teoria, którą w dodatku trudno by mi było obronić (bo widziałem sporo sytuacji które do niej nie pasują). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Przychyliłbym się do tej teorii gdyby nie fakt, że sporo razy dostawałem zestrzelenie za samolot który ledwo musnąłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=TOw_4_T5go8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OtwarteOkno Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) . jeśli ktoś się rozbił wskutek zniszczenia steru wysokości, to kill przypada temu, to owy ster zniszczył. A ja to potwierdzam. Sam działam według tej zasady - jeśli widzę np. że wrogi samolot staje w płomieniach lub odpada mu skrzydło, to się oddalam. Kilka osób z mojej drużyny dalej leci za półżywym pilotem, waląc z czego ma, ale po rozbiciu się kill i tak przypada mnie. Liczy się chyba sama ilość uszkodzeń. Myślę, że w grze jest jakiś ukryty liczbowy wskaźnik HP i tak przykładowo zwykłe trafienie, bez krytyka bierze 1% hp, ale już takie uszkodzenie sterów, rozłupanie skrzydła czy podpalenie bierze 20% HP i frag przypada temu, kto zadał najwięcej obrażeń. Ot takie moje przemyślenia. Edytowane 9 Września 2013 przez OtwarteOkno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Z tymi krytykami to chyba nie tak prosto. Ostatnio uszkodziłem przecinikowi ogon, leciał prosto w górę, ktoś go jeszcze ostrzelał i jemu zaliczyli fraga mimo ze rozbiłsię o ta własnie górę. U mnie już 150 fragów, zaliczonych do eventu. BTW Wiadomo kiedy czołgi dodadzą??? @Edit: http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/38545-poradnik-ta%C5%9Bmy-amunicji/ - poradnik o amunicji. Edytowane 10 Września 2013 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OtwarteOkno Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Z tymi krytykami to chyba nie tak prosto. Ostatnio uszkodziłem przecinikowi ogon, leciał prosto w górę, ktoś go jeszcze ostrzelał i jemu zaliczyli fraga mimo ze rozbiłsię o ta własnie górę. BTW Wiadomo kiedy czołgi dodadzą??? Może trafił pilota albo dodał innego krytyka? Z tego co słyszałem, czołgi powinny być w tym roku. Już były testy gry na czołgach, myślę, że na okolice października możemy się spodziewać ogólnodostępnych testów :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Ja dopiero zaczynam meczyc brytoli, usa sobie odpuscilem za duzo trzeba killi. Przez ten event calkiem sobie odpuszczam WOWP... wogole przy WT wydaja sie calkiem jalowe... Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Ja odpuszczę chyba ten event w ogóle... nie mam czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Da się w jakiś sposób sprawdzić ile mamy już fragów w evencie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Da się w jakiś sposób sprawdzić ile mamy już fragów w evencie? Tak, kilkasz na profil gracza, Achievements, Achievements, Miscellaneus, i tam szukasz np ch_indian_summers_bf190_germany_arcade....... Mi się swietnie gra Spitfireami, Typhoon mi wogołe nie podchodzi. Moim zdaniem jest gorszy od każdego Spitfire'a. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Mi się swietnie gra Spitfireami, Typhoon mi wogołe nie podchodzi. Moim zdaniem jest gorszy od każdego Spitfire'a. To juz zależy od stylu gry - Typhoon nie jest do kręcenia. Ciśniesz na wroga z góry z prędkością ponad 800 km/h, rozpruwasz go z 4 działek 20 mm i wracasz na górę. Nawet jeżeli spadniesz pomiędzy kilku przeciwników to bardzo szybko im odskoczysz ;] Po prostej też praktycznie każdemu uciekniesz. Mi Spitami gra się średnio z kolei. Co z tego, że każdego wykręce, jak ogarnięci gracze nie chcą się ze mną kręcić Dobijające jest to ganianie za wrogiem... Anyway na 10 tierze ta premka wymiata i zdecydowanie warto po nią cisnąć jeżeli ktoś nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) To juz zależy od stylu gry - Typhoon nie jest do kręcenia. Ciśniesz na wroga z góry z prędkością ponad 800 km/h, rozpruwasz go z 4 działek 20 mm i wracasz na górę. Nawet jeżeli spadniesz pomiędzy kilku przeciwników to bardzo szybko im odskoczysz ;] Po prostej też praktycznie każdemu uciekniesz. Mi Spitami gra się średnio z kolei. Co z tego, że każdego wykręce, jak ogarnięci gracze nie chcą się ze mną kręcić Dobijające jest to ganianie za wrogiem... Anyway na 10 tierze ta premka wymiata i zdecydowanie warto po nią cisnąć jeżeli ktoś nie ma. Sorki nie doprecyzowałem. Mowiłem tylko o pierwszym Typhoonie MK1a który ma 12x 7.7mm. 4 działka 20mm zawsze robią robotę :] Co do Spifire z działkami bardzo łatwo namierzyć gości i z regułu po 2-3 seriach kazdu mysliwiec spada w dół. Generalnie majac Spitfire MKII nigdy nie uganiałem sie za celami. Te jego 20mm z CKMami na tierach 6-9 robią robotę. @Edit: zeby jeszcze doprecyzowac gram tylko na Arcade. Edytowane 10 Września 2013 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Aaa na arcade to wszystkie sie zachowuja jak ufo ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Bf109F z dodatkowymi 20mm to zagłada. Na jednym strąciłem 9. W sumie straciłem tylko 2xBf109. Szkoda tylko że jest taki delikatny. Ale i tak ma niesamowitą siłę ognia. Jedne swój strącony bo mi ekran przy strzelaniu jakimiś glonami zarosnął i miałem lekką stłuczkę. Edytowane 12 Września 2013 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 O tak.. a jak patrze ze kolejne maja dosatkowo 2x 30mm to poprostu doczekac sie nie moge... Kupilem spitfire premium a praktycznie gram tylko niemiaszkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Jakaś zniżka za amerykańskie samoloty i exp x 5 dzisaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 premka reisen'a weszła na historyku, ale do robienia kolejnego samolotu już by mi brakło cierpliwości... kradną fragi na potęgę ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 Wczoraj wystrzelalem sobie brytolka, dla zabawy odpalilem na probe historyka i 90k wpadlo O_o Grind nie byl taki straszny ogolnie latalem spit mk2 2 beaufi.. tier 5 i 6 i typhoon mk1, straszna tragedia z dzialkami 7mm, generator asyst;) ale z takim zestawem robilem 100 kili w 2-3 godziny. Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Wczoraj wystrzelalem sobie brytolka, dla zabawy odpalilem na probe historyka i 90k wpadlo O_o Grind nie byl taki straszny ogolnie latalem spit mk2 2 beaufi.. tier 5 i 6 i typhoon mk1, straszna tragedia z dzialkami 7mm, generator asyst;) ale z takim zestawem robilem 100 kili w 2-3 godziny. Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalk 4 OMG to po ile straceń miałeś na bitwę??? Ja dzisaj latałem to udawał omi się po 10 łapać. Ale zazwyczaj wychodzi coś koło 6. BTW wie ktoś za co dostałem 100 000 Silvera??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Te nagrody sa losowe, moze wpasc nawet do miliona ^^ tylko co z tymi lwami robic... szkoda, ze nie mozna ich zamienic na ekspa Edytowane 23 Września 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Oj da sie z nimi cos robic ;] Mimo wszystko kasa leci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Mi tylko w czasie wbijania ewentu doszlo 7kk lwow ^^ I 13 tier na japoncach wpadl, a zaczynalem od zera ;) moze pozniej sie przyda... Edytowane 23 Września 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Uffff. Wreszcie FW190 w garażu. Chyba sobie przerwę zrobię, przynajmniej od niemców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 No mi czasu zabraklo ;/ Kolo 400 zestrzelen tylko mialem... ale w dwa wieczory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Patch 1.35 https://www.youtube.com/watch?v=Ax576y0E-Zc change log Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Bardzo mile zaskoczenie wczoraj... FW190 na 10lvl - strszna maszynka do miesa ;] Pierwsza bitka 3 zestrzelenia i 6 asyst na swiezej zalodze... Co to bedzie jak wbije sie ich na jakis poziom... ajjjj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Czy mi się wydaje, czy te eventy to na razie porażka?Miało być tak bogato, a są trzy na krzyż (z czego bitwa o anglie na poziomie gdzie nie umiem nawet wystartować :lol: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...