szpachla2 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 No tak ale można to udostępnić w sposób w który nie będą cię w stanie namierzyć np. przez sieć tor z kafejki internetowej. Zanim ogarną co się dzieje nikt nie będzie już pamiętał kto wtedy siedział przy tym kompie :) A z betą miałem rację, wybrali kilku a reszta czeka w kolejce. I w sumie nie wiadomo czy się doczekają przed open betą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Z ciekawostek pilotem miesiaca jest Bolesław Gładych. Niezły sie flame war na forum zrobił :P http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/80376-november-ace-of-the-month-boleslaw-gladych/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Przecieki - modele czołgów. http://imgur.com/a/ol0k0/noscript Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Słodkie, aż się chce tym jeździć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 bardzo dobre promo -> http://store.steampowered.com/app/244390/?snr=1_7_15__13 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Właśnie ściąga się nowy patch 1.37: http://warthunder.com/en/game/changelog/ . . - Any researched but un-purchased aircraft from 1.35 can be purchased without researching and upgrading previous planes in a line. . . Miło Kupiłem wcześniej jakies 20-25 samolotów zeby nie odkrywać ich na nowo I opis nowego mechanizmu rozwoju.: http://warthunder.com/en/news/372/current/ Edytowane 18 Grudnia 2013 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ech, a miałem nadzieję, że jeszcze dziś wieczorem dociągnę Niemców na 4. level, żeby mieć jakieś fajne maszynki w razie czego. No nic, przetestuje się nowy schemat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ninja patch. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Jeśli chodzi o pakiety ze steam... jeśli posiadam już którąś z oferowanych tam maszyn to czy otrzyma na konto równoważnik w postaci złotych orłów? Konkretnie mam na myśli zestaw Ace Advanced Pack i Typhoona Mk.1B, kórago posiadam na koncie za udział w becie. Z góry dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Z tego co wiem to można mieć dwa albo więcej tych samych samolotów premium, jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Mylisz się samoloty się nie dublują i nie ma żadnej rekompensaty ;) A ace advanced pack można kupić tylko raz dla jednego konta z tego co pamiętam. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Czyli jak ktoś ma tajfuna z bety i kupi z ace to jeden przepada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Tak. Tego samolotu w ogóle nie da się kupić za orły, więc nie wiem jakiej rekompensaty można się spodziewać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Ale lipa, znowu coś grzebali mocno z fizyce. Pierwsza bitwa absolutna porażka. Gra zamiast chodzić szybciej chodzi wolniej. Cięzej się trafia, ale zarabia sporo więcej. No cóż trzeba będzie się przyzwyczaić. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Ale dowalili tym paczem tragedia z matchmakingiem - mieszanie nacji i tierów doprowadza do szału... po staremu wychodzi ~ +/- 10... W rezultacie spity ze starego 11 tieru rzuca na migi 15 (tier 20) Edytowane 18 Grudnia 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 No i miało się szybciej ekspić a idzie jak krew z nosa, każdy samolot trzeba osobno odkrywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Kasy jest jakby więcej, ale exp to jakaś porażka. Zamienili exp na RP w stosunku 10:1, ale koszty zostały chyba po staremu, więc ciągnie się strasznie. Poza tym podzielili zdobyte RP na odblokowanie modułów i odblokowanie samolotów po połowie, co też nie przyspiesza. Mam wrażenie, że do odblokowywania modułów zdobyte RP są aplikowane do każdego samolotu (czyli np. 30 RP na moduły przy 3 użytych w bitwie samolotach nie dzieli się po 10 na każdy, tylko każdy dostaje 30), ale musiałbym się temu przyjrzeć jeszcze. 5 tierów to nieporozumienie, rozrzut maszyn w bitwie jest straszny. Chodzi u mnie porównywalnie, za to zmienił się model lotu w bitwach arcade na bardziej realistyczny - ciasne zwroty i gwałtowne manewry skutkują często znaczną utratą wysokości, gdy skrzydła tracą siłę nośną. Od razu bitwy przeniosły się kilkaset metrów wyżej i latanie tuż nad ziemią jest trudniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Ciekawostka: prototypy 3 Rzeszy - sporo samolotów: http://sploid.gizmodo.com/the-definitive-collection-of-secret-nazi-weapons-1473126559?utm_campaign=socialflow_gizmodo_facebook&utm_source=gizmodo_facebook&utm_medium=socialflow Należy niemieckim inżynierom przyznać ze mieli wyobraźnię. BTW z ruskimi samolotami to już ku*** przesadzają. Dosłowanie autoaim na pilota. H2H zawsze kończy się zwycięstwem ruskich i nie pomaga nawet trafienie z amerykańskiej 37mm. Dzisiaj jakiś ruski mysliwiec trafiłem 7 razy z 37mm nie mówiąc o 12,7mm zanim spadł. No po prostu smiech na sali. @Edit Grając Japończykami na 2 tierze można się pochlastać. Siadam kolesiowi na ogon, opróżniam magazynek z 200-300 metrów nic. Przłeadowałem 2 magazynek, ooo udało się krytyka zrobić!!!! 3 magazynek zestrzelenie. Ehhhhhhhh. Czym oni szpilkami strzelają. 12.7mm u amerykanów tez teraz ssie. kiedyć Corsaisrem bombowce się szybko zestrzeliwało. Teraz nieźle trzeba się w mysliwce nstrzelać, słowem bida. Widze ze najlepiej na patchu wyszli niemcy i ruscy oczywiscie. Brytolami jeszcze musze pograc. BTW przeleciełem dzisiaj przez bunkier i nic mi się nie stało. Później lekko musnąłem czubek drzewa, i samolot niszczony. WTF??? Gaijin idą w ślady WoT?? Edytowane 19 Grudnia 2013 przez tom256 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Ja się tylko na ruskach skupiłem i to był dobry wybór, ich 20-stki robią sieczkę a 37 i 45 rozrywają ciężkie myśliwce jednym pociskiem.. tylko trzeba trafić. ;> Jakieś promo, dają dwa samoloty premium -> http://warthunder.com/pl/news/159-War-Thunder---Magia-wit-pl Tzn. nie dosłownie dają tak jak w wot, bo nie wystarczy się zalogować żeby dostać tylko trzeba trzepać misje do chyba 12 stycznia dzień w dzień. Dzisiaj było na amerykańską premkę - zniszczyć 5 samolotów a na ruska - 10 celów naziemnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 tem bombowiec ponos doby, moze przenosic 2 tony bomb Filmik z czoglow. http://pl.twitch.tv/warthunder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Ta, ale trzeba robić misje jak do bety GF także ja podziękuję, grind mnie odstrasza. http://www.youtube.com/watch?v=emex5-Sa4nY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Po filmiku widać że KV-1 zrobiony ze Stallinium. Rozwala kilka czołgów bedąć okrążonym. No ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Zresztą co do OP rosyjskich czołgów, to chyba nie ma wątpliwości. Generalnie zapowiada się jednak ciekawie. BTW FlakPanzer fajny Edytowane 28 Grudnia 2013 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Po filmiku widać że KV-1 zrobiony ze Stallinium. Rozwala kilka czołgów bedąć okrążonym. No ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Zresztą co do OP rosyjskich czołgów, to chyba nie ma wątpliwości. Generalnie zapowiada się jednak ciekawie. BTW FlakPanzer fajny Jak Niemcy weszli do ZSRR w 1941, to wszystkie ich czołgi mogły jedynie marzyć o przebiciu KW, trzeba było sięgać po przeciwlotnicze 88 i 105mm, a i te miewały problemy. Armata KwK42 na PzIV trochę pomogła, ale nadal KW był twardym orzechem do zgryzienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Jak Niemcy weszli do ZSRR w 1941, to wszystkie ich czołgi mogły jedynie marzyć o przebiciu KW, trzeba było sięgać po przeciwlotnicze 88 i 105mm, a i te miewały problemy. Armata KwK42 na PzIV trochę pomogła, ale nadal KW był twardym orzechem do zgryzienia. Masz absolutną rację, ale wynikało to z tego że większość ówczesnych czołgów w armii niemieckiej to był czeskie Pz 38, i lekkie niemieckie Pz II i PzIII, które nie był w stanie przebić pancerza KV-1. PzIV zdecydowanie stanowiły wówczas mniejszość. Niemniej do tego KV-1 strzelały miedzy innymi PzIV z 75mm L43 jak sądzę, który zajechał go z boku. Czy T34 1941. Sam zobacz: Filmik Przewiń do: 25:20 No cóż może inne czołgi cięzkie też będa takie twarde. Czas pokaze. Póki co cięzko coś przesądzać. BTW. Osoby które kupiły pakiet z czołgami otrzymało niedawno dostep do beta Ground Forces. Edytowane 28 Grudnia 2013 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opis modyfikacji w czolgach: https://warthunder.com/pl/news/167-Maraton-Czogisty-Modyfikacje--pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Nikt nic nie pisze to kolejny post: Filmiki hallacka o Ground Forces Edytowane 3 Stycznia 2014 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Masa pracy przed nimi, bo ciężko to coś nazwać betą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Panowie zagadka: Lecę Aircobrą za Jakiem 7 i koleś mnie zestrzeliwuje uszkadzając silnik i lekko skrzydła . (przypominam że jestem cały czas za kolesiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 War Thunder - Podejście nr.2 Znowu pobrałem tą grę, tym razem z samozaparciem że przed 1k bitew jej nie usunę. Pierwsza bitwa chwile po starcie leci dwóch na czołówkę pierwszy spadł, potem strzelałem w drugiego ale niestety mnie zdjął, wróg jednak dostał cios krytyczny.Chwile po zestrzeleniu patrzyłem "pośmiertną" kamerą spada zaraz się rozbije pomyślałem niezły start 2 fragi, ale szczęście nie trwało długo kawałek za mną leciał "sojusznik" lekko musnął NIEZDOLNEGO do dalszego lotu samolocika i bum asysta. Pytam się was co to ma być samolot zestrzeliłem ja a sojusznik "kopnął leżącego ". Dziwne to był bug czy coś innego? Minus dla tej gry za to że na AB gdy ktoś siądzie na ogon to dostaje nieograniczoną władzę ekstremalnie trudno wygrać takie pojedynki można tylko przedłużać swoją agonię.Sprawa ta wygląda zupełnie inaczej gdy mam do dyspozycji strzelca tylnego , który bardzo nie lubi się z pilotami ;) Małe pytanie czy jest jakiś sposób na zrzucenie bomb bez nurkowania bo bombowce są mocno niestabilne przy ~300kmh. Oraz czy mógłby ktoś polecić myśliwce z dobrym uzbrojeniem oraz bombowce z odpowiednią "demokracją" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Bomby rzuca się spacją, w większości bombowców masz widok bombardiera pod F7. Co do asyst, to mechanizm ich przyznawania to jest magia, a przynajmniej mi nigdy nie udało się wysnuć sensownych wniosków. Jedyne, co zauważyłem, to że zabicie pilota zawsze daje killa. Pamiętaj też, że płonący samolot nie jest automatycznie uznany za zestrzelony (tym bardziej, że czasami potrafi zgasnąć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...