Ponyjkat Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam Mam do was takie banalne pytanie, które mi spędza sen z oczu. Zwaliła mi się karta graficzna i trzeba kupić nową trochę pogrzebałem w necie i mam takie dwa typy GeForce GTX 460 1GB GeForce GTS 450 1GB Mój Obecny stan kompa to: Płyta - Foxconn P35A01 , CPU – Intel Core2Duo E6750 @ 2.66GHz , Pamięć – 2047 MB Patriot Memory PDC22G6400LLK , Dysk – 1, 27T, Karta - Radeon x1950 pro System - Windows 7 64bit Jestem skłonny kupić GeForce GTX 460 1GB tylko się zastanawiam czy mój zastaw wydoli i wyciśnie z niej soki czy raczej coś słabszego dodam, że lubię sobie ostro pograć, proszę o jakieś opinie i propozycje, za które z góry dziękuję. Właśnie!!! Tak myślałem, że o czymś zapomniałem Zasilacz – AMACROX 440W Mam jeszcze na zapasie - Zasilacz OCZ StealthXStream 2 600W SLI Kwota przeznaczona na kartę to coś około 700 zł, a jeśli się rozchodzi o pamięć dodatkową to też o tym myślałem tylko akurat karta padła i ma priorytet Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez Ponyjkat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) Jaki zasilacz masz, w jakiej rozdzielczości grasz i ile zł chcesz przeznaczyć na wymianę karty graficznej? Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponyjkat Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Żadnych propozycji sugestii czy ten komputer według was jest już tak kiepski, że nadaje się tylko na hasiok a nie do modernizacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Używany GTX 260 lub nowy GTX 460 768MB/HD6850 1GB. Podkręć ten procesor lub wymień na np. Q6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponyjkat Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Chyba jednak skuszę się na GTX 460 bo patrzyłem testy porównawcze z HD 6850 to oprócz poboru prądu wszędzie zostaje w tyle( sprawdzałem 1GB).O podkręceniu procka pomyśle tylko muszę trochę poczytać żeby nie narobić dymu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 a czy przypadkiem z 460 i dwurdzeniowym intelem nie była jakaś lipa ze spadkiem wydajności (sterowniki) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...