Skocz do zawartości
FumFel_20

USA > Kanada > Polska - kupno grafy.

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Kumpel za 9 dni przjezdza z Kanady do POlski i ma kupic mi grafe.Najpierw miał mi kupic grafe w Kanadzie (radek 9500 pro), ale zobaczyłem że ceny w USA są tańsze.Wpadłęm na pomysła taki : że kupił by przez net grafe w jakimś sklepiem w USA i potem by mi ja przywiuzł.I teraz problem.Jak to wyjdzie?np. taki radek w USA stoi 250$ to do kanady za ile przyjdzie?Jak wiadomo dolar kanadyjski stoi teraz 2.8 zł, czyli mniej niz dolar USA.Czyli on zapłąci za nia 250 dolarów kanadyskkich??Jak ktos zorientowany to przoszę o pomoc

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

250$ :?::!::?: oszalałes :?:

Wejdz sobie na www.pricewatch.com i poszukaj a na zachete made by ATi Radeon 9500 Pro 128MB za 180$ z przesyłką

PS Nie wierz do konca opisom na stronie pricewatch tylko czytaj dokladnie opisy w sklepie, czesto ludzie robią recki sprzetu który kupili (np na Newegg który polecam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadłęm na pomysła taki : że kupił by przez net grafe w jakimś sklepiem w USA i potem by mi ja przywiuzł.

Mozesz zapomniec o tym pomysle.

Amerykanie to losie, ich sklepy online nie prowadza wysylki miedzynarodowej... wiesz... bo to amerykanskie sklepy. Taka buracka mentalnosc.

Do tego nawet jakby twoj kumpel pojechal osobiscie do U.Ass.A po grafe, to bedzie musial zostac tam conajmniej dobe, zeby cokolwiek wywiezc do Kanady, chocby paczke papierosow.

Malo tego - jesli nie zglosi na clo grafy, a trafi na wrednego kutasa, ktory mu przetrzepie mandzur, to za przemyt (tak, dokladnie) dostanie taka kare ze kucnie... a dodatkowo nawet moze stracic samochod jako narzedzie przestepstwa (przemytu).

A to wszystko dlatego, ze Amerykanie alergicznie nie cierpia Kanadyjczykow. Nie wiem dlaczego... moze dlatego, ze Canadiens sa madrzejsi i normalniejsi :D

Acha - zeby nie bylo, ze wysysam z palca :wink: Mam brata w Vancouver (rzut kuflem od granicy) i on dosc czesto jezdzi do U.Ass.A po rozne rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja wcale nie mowie, ze mojego brata przycieli :)

Natomiast znajoma zony mojego brata wysprzeglili z samochodu, bo postanowila z wypadu do Seattle przywiezc sobie... 3 butelki burbona.

Zreszta nie raz sprawdzali mu samochod, wiec nie jest wcale tak, jak np. na granicy miedzy Belgia a Holandia, gdzie zamiast celnika stoi cos na ksztalt kukly, ktora tylko macha reka na samochody zeby przejezdzaly nie robiac tloku, a zatrzymuje tylko te wozy, ktore maja blachy non-UE :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie jest tak jak napisal Atari.

Aha, FumFel- te 250$ za r9500PRO to taka okazja? IMHO nie oplaca sie, nawet przy aktualnym kursie USD...

heh :)

Ja napisałem np. :lol:

Czyl iozły pomysł?I nie wysyłają do Ca z USA? eee.... lipa :?

OK dzięki za fakty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nic to się kupi w CA, niema problem.....

Masz na mysli CAnade czy CAlifornie (CA to California w skrocie)?

Bo w CAliforni kupisz tanio, ale w CAnadzie na jakies super hiper okazje raczej nie licz - mimo, ze to ojczyzna ATi, ceny wcale nie sa takie, jakich sie mozna spodziewac :?

Wiem, bo przez dlugi czas grzebalem po roznych sklepach i przegladalem cenniki szukajac ramu, ktory mi brat mial kupic (najpierw biegalem za GEiL-ami, ostatecznie przywiozl mi OCZ).

Nie powiem, wiele rzeczy w Kanadzie jest smiesznie tanich (np. wlasnie ram czy obudowy TT, ktore kosztuja ok. 45% polskiej ceny :)), ale akurat Radki zadna rewelka... a tez sie zastanawialem nad kupnem grafy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi