Skocz do zawartości
Jake79

Najlepszy monitor do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o pomoc w wyborze monitora. Chodzi o przekontną 20-22". Co do reszty parametrów - im lepiej, tym lepiej;-). Cena naturalnie najlepiej umiarkowana - 600-1.000 zł.

Trafiłem na 2 modele, które zwróciły moją uwagę - 22'' Dell 2209WA i 21,5'' Samsung SyncMaster E2220.

Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Z wybranych przez Ciebie ja polecałbym E2220 - lepszy kontrast i rozdzielczość i do tego dużo tańszy ;) chyba że zależy Ci na pivocie który posiada dell. Co do alternatywy to polecałbym Samsung BX2250 (full HD, bardzo wysoki kontrast i niski pobór mocy) lub LG W2240S-PN (również full HD) lub też LG W2243S-PF (wysoki kontrast, full HD). Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Z wybranych przez Ciebie ja polecałbym E2220 - lepszy kontrast i rozdzielczość i do tego dużo tańszy ;) chyba że zależy Ci na pivocie który posiada dell. Co do alternatywy to polecałbym Samsung BX2250 (full HD, bardzo wysoki kontrast i niski pobór mocy) lub LG W2240S-PN (również full HD) lub też LG W2243S-PF (wysoki kontrast, full HD). Pozdrawiam!

Co do wysokiego kontrastu ... :

Product Face-Offs Monitors - DigitalVersus

W2240S ma wg. powyższych pomiarów ~800:1 - czyli przeciętny kontrast jak na TN ... nie zdziwiłbym się gdyby pozostałe wymienione przez Ciebie monitory miały podobny kontrast.

Ponownie sugeruję nie czytać tego co producent pisze pod pojęciem "kontrast dynamiczny".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten dell który upatrzyłeś sobie ma lepsze kąty widzenia, ale zauważ, nie wiem czy świadomie czy nie, te monitory nie mają złącza HDMI, jeżeli masz takie złącze w karcie graficznej to wypadałoby kupić monitor z HDMI i nie tracić jakości na niepotrzebnej konwersji sygnałów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o monitory do grania to fajnie się też prezentują LG zarówno pod względem parametrów jak i jakości obrazu, a także ładnego nowoczesnego wyglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi