Jake79 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam. Proszę o pomoc w wyborze monitora. Chodzi o przekontną 20-22". Co do reszty parametrów - im lepiej, tym lepiej;-). Cena naturalnie najlepiej umiarkowana - 600-1.000 zł. Trafiłem na 2 modele, które zwróciły moją uwagę - 22'' Dell 2209WA i 21,5'' Samsung SyncMaster E2220. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz24 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam. Z wybranych przez Ciebie ja polecałbym E2220 - lepszy kontrast i rozdzielczość i do tego dużo tańszy ;) chyba że zależy Ci na pivocie który posiada dell. Co do alternatywy to polecałbym Samsung BX2250 (full HD, bardzo wysoki kontrast i niski pobór mocy) lub LG W2240S-PN (również full HD) lub też LG W2243S-PF (wysoki kontrast, full HD). Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam. Z wybranych przez Ciebie ja polecałbym E2220 - lepszy kontrast i rozdzielczość i do tego dużo tańszy ;) chyba że zależy Ci na pivocie który posiada dell. Co do alternatywy to polecałbym Samsung BX2250 (full HD, bardzo wysoki kontrast i niski pobór mocy) lub LG W2240S-PN (również full HD) lub też LG W2243S-PF (wysoki kontrast, full HD). Pozdrawiam! Co do wysokiego kontrastu ... : Product Face-Offs Monitors - DigitalVersus W2240S ma wg. powyższych pomiarów ~800:1 - czyli przeciętny kontrast jak na TN ... nie zdziwiłbym się gdyby pozostałe wymienione przez Ciebie monitory miały podobny kontrast. Ponownie sugeruję nie czytać tego co producent pisze pod pojęciem "kontrast dynamiczny". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 ten dell który upatrzyłeś sobie ma lepsze kąty widzenia, ale zauważ, nie wiem czy świadomie czy nie, te monitory nie mają złącza HDMI, jeżeli masz takie złącze w karcie graficznej to wypadałoby kupić monitor z HDMI i nie tracić jakości na niepotrzebnej konwersji sygnałów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 HDMI=DVI więc hdmi ma jedynie sens w przypadku podłączenia konsoli, lub innego sprzętu nie posiadającego DVI do monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Jeśli chodzi o monitory do grania to fajnie się też prezentują LG zarówno pod względem parametrów jak i jakości obrazu, a także ładnego nowoczesnego wyglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...