Skocz do zawartości
zulik_

Bsod, przkłamania obrazu i błąd nvlddmkm.sys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Sprawa dotyczy laptopa (z sigu). Zaczął mi robić ostatnio dziwne akcje, typu przekłamania obrazu, artefakty itp. Dodatkowo dość często zaczął pojawiać się bsod z błędem pliku nvlddmkm.sys. Ostatecznie windows (7) przestał się logować. Pomogło usunięcie sterów od karty w awaryjnym. Ale że bez grafiki ciężko się obejść zacząłem sprawdzać po kolei: stery grafiki (5 ostatnich sprawdzałem, czasem kilka dni działały ale każdy w końcu bsodem kończył), sprawdzanie temperatur i czyszczenie laptopa(w normnie), aktualizacje systemowe, zmiana sterowników nforca. I nic. Dziś przypadkowo zajrzałem do informacji o systemie i chyba mam przyczynę:

Dołączona grafika

usunąłem wszystkie mostki pci - pci w menadżerze (w awaryjnym bo normalnie się nie włączył) i zaczął działać. Sterownik nvidii się zainstalował - nie chciał zainstalować się automatycznie od wlanu - broadcom (PCI\VEN_14E4&DEV_4312&SUBSYS_1371103C&REV_02). Wyskoczyło okienko do zrestartowania systemu, zrestartowałem i znów się nie włączył. Więc tak myślę że to konflikt tych 2 urządzeń. Teraz tak, nie mogę znaleźć do wlanu sterowników pod 7 64x - może to by pomogło, czy macie może jakieś inne sugestie?

pzdr!

Edytowane przez zul22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi