Skocz do zawartości
pawlonix123321

Ocencie mój zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż chciałbym byście ocenili mój nowy sprzet :

Płyta Główna:ASUS P7H55-M

Procesor : Intel Core i5 760 LGA1156 (4x2,8 - 3,33 TURBO GHz8MB Cache)

Ram : (4GB DDR3 1333 MHz)

Karta graficzna :Nvidia GT430 1GB DDR3 HDMI

Dysk twardy: Samsung / Seagate - 1000GB

Karta dzwiekowa Zintegrowana

Zasilacz :MODECOM LOGIC 500W PPFC Silent 120mm

CZYTNIK KART FLASH WEWNĘTRZNY 3,5" 24 w 1

Za sprzęt zapłacilem 1865zl

Prosze o ocene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogłeś kupić coś lepszego - normalny zasilacz, karta graficzna nadająca się do gier jeśli tego potrzebujesz, a jeśli nie to zintegrowana by wystarczyła. Niedużo drożej można kupić coś na 1155. Ewentualnie AM3.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw podany przez Ciebie nie nadaje się do niczego. Wybierz coś sobie z proponowanych:

Zestawy Komputerowe na Kwiecień 2011 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Do gier zestawy od 1650 zł wzwyż.

Karte graficzną przydało by się zmienić na radeona HD6850, w tym wypadku musisz również zmienić zasilacz na np. http://www.morele.net/fractal-design-integra-500w-fd-psu-integra-500-330289/

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy znalazłem na allegro ale kupilem w sklepie niedaleko mnie.

Pierwsza zasada to pod żadnym pozorem nie kupować zestawów z allegro. Ty co prawda nie kupowałeś na tym portalu, ale sugerowałeś się tamtejszymi zestawami i częściami, więc najlepiej przeczytaj to:

Chcesz kupić komputer na Allegro lub w supermarkecie? Koniecznie przeczytaj! - Forum Actionum

Wszystko dobrze i szczegółowo wyjaśnione. Przy zakupie nowego komputera najlepiej zasięgnąć rady na jakimś forum o komputerach jak to, ewentualnie samemu dobrać zestaw jeśli posiada się wiedzę na ten temat. W Twoim obecnym zestawie zmienić wypadałoby oczywiście zupełnie nie nadającą się do nowszych gier kartę graficzną i zasilacz.

Edytowane przez BlackMachine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi