Martines098 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam otóż kupiłem juz wczoraj płyte główna Asus Crosshair IV formuła i miałem okazje na allegro i zakupiłem sobie Phenoma II x6 1090T BE i jakies tam byle jakie ramki. I moje pytanie co bd wydajniejsze w kompie ustawienie max szyny HTT i bawienie sie mnoznikiem czy zostawic 200 MHz i podniesc mnoznik np do 20 i to bd wtedy lekko ponad 4 GHz. bo mam plan przebic granice 4.25 GHz jest na chłodzenie H70 z Magmami UCMA, wiec o temp jestem spokojny. Buda przewiewna. Wiem że jak bd większe HTT to mniej moze sie uzyskać GHz Jescze co do Ram sie zastanawiam jakie brac narazie chce 4 GB tylko jakie nie wiem mam temat w dziale "Co kupić" jak coś czytałem ten poradnik http://forum.purepc.pl/Socket-754939940AM2AM3-f70/Podkrecanie-Phenomow-Athlonow-II-Athlonow-t329551.html Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez Martines098 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Płyty Główne 890fx/890gx - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Phenom Ii X6 | X4 - Thuban | Zosma - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Do wyboru, do koloru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...