AK47 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Jak w temaciku. Chcę takie coś założyć na swojego gainwarda, bo standardowy wentyl halasuje strasznie. A jak jest z poziomem hałasu blueorba????? cichszy niż gainwardowy? a jak chłodzi? lepiej? A może bardziej opłaca się kupić crystalorba? Pomóżcie bo na coolerach to ja się kompletnie nie znam........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Poziom halasu nie jest najgorszy, choc szum jest slyszalny. Co do porownania BlueOrba z chlodzniem Gainwarda to nie mam porownania, bo nie mialem stycznosci z kartami tej firmy. Crystal Orb jest bardziej wydajny - tak przynajmniej wynikalo z niektorych testow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ja mam to cudo i leży sobie od dwóch miechów na półce, bo jest zbyt głośne. Poprostu szybko kręci się wiatraczek i jest świst straszny. Pomyśl lepiej nad jakimś starym radiatorem np. z celerona i walnij na niego wentyl puszczony na 5v i będziesz szczęśliwy, a wyjdzie cię to taniej - ja tak zrobiłem i polecam takie rozwiązanie. Pozatym jakość tego też nie jest zbyt wysoka - podstawa radiatora się obluzowała! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 łeeeeeee. To chyba lepiej dołożę i kupię crystal orba. Ten mój wnetyl nie wyrabia i nie mogę dotknąc PCB pod rdzeniem. Temp wyności 57*. To chyba za dużo??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Crystal jest wydajny ale to istna suszara!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 TT Blue Orb do cichych nie nalezy w koncu to 6000-6200 obrotow na min. U mnie przy open budzie slychac go "dosyc" wyraznie :D . Spowalniam cooler uzywajac programu SpeedFan (80% = cisza). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...