lukass7 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam. Przeczytałem dzisiaj już tyle recenzji różnych obudów że już sam nic nie wiem :sad: i temu pisze tego posta. Chce kupić obudowę która będzie przede wszystkim cicha ale chłodna na tyle żeby się to wszystko w środku nie gotowało :wink: Najbardziej jestem przekonany do kupna FRACTAL DESIGN DEFINE R3 TITANIUM GREY (ten front jest plastikowy czy metalowy?) bo niby ma te maty wygłuszające wiec w teorii powinien być cichszy,a jak to się ma np. do obudowy COOLER MASTER DOMINATOR 692 II ? Z tego co widzę to dużo ludzi posiada tego typu obudowy(mowa o CM) jak one izolują odgłosy dobiegające ze środka? Mówię o tych obudowach bo mi się podobają z wyglądu :wink: ewentualnie ENERMAX HOPLITE też jest ładna. Proszę o opinie w wyborze i może są jeszcze jakieś inne obudowy co by były ciche i nie były droższe niż 400zł? I jeszcze jedno. Jak te obudowy mają się do mojego Cooler Mastera 335? Będzie w nich ciszej? Z góry dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Weź Fractala. Jest ładniejszy i IMO lepiej wykonany niż Dominator. Front jest metalowy. Będzie zdecydowanie ciszej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Jeśli ma być cicho to z tych wymienionych najlepsza będzie Fractal. Cooler Master ma za to wspaniały przewiew. Jednak aby było cicho trzeba zastosować jakiś regulator. Mam tą obudowę i po przykręceniu do 700obr/min wentylatorów jest cisza. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ja na Twoim miejscu szukałbym obudowy która ma z góry na dół zatoki 5 1/4 cala. W Sygnaturce widzę 3 hdd. Wątpię aby którakolwiek obudowa zapewniła im ciszę. Mając wszystkie zatoki 5 1/4 cala będziesz mógł wpakować dyski w bitumboxy czy SQD. Bez osobnego zajęcia się dyskami o ciszy możesz zapomnieć bez względu na obudowę. Nie przychodzi mi teraz do głowy żaden konkretny model ale jest takich obudów wiele. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Fractal to dobry wybór z tymi wymaganiami, niezła cena jak na to co oferuje, są maty, nie ma żadnych zbędnych otworów wentylacyjnych. Jedyna wada to plastik (przód nie licząc panelu), ale nie można mieć wszystkiego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukass7 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) To jednak kupuje Fractal'a (już zamówiony :wink: ) mam nadzieje że będę zadowolony z zakupu bo tani nie był :P Teraz jeszcze zmienię grafikę na coś cichszego i będzie cudnie :lol2: Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez lukass7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Pochwal się jak się sprawuje. Dyski nie przenoszą wibracji na obudowę? Zasysa kurz do środka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość devil_inside_1990 Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) A wiecie już jak wypada Cooler Master Silencio w porównaniu z Fractalem? Notabene waham się pomiędzy Fractalem a właśnie tym CM. Edytowane 25 Maja 2011 przez devil_inside_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 fractal ma problem z długimi kartami graficznymi, projektant fractala R3 to idiota. chcesz mieć cichą i wydajną grafikę zainwestuj w accelero extreme plus. tylko weź pod uwagę ok 32cm długości. gdzie fractal r3 zmieści maxymalnie chyba 27cm. co do przewiewu, z przodu wieją dwa wentylatory, od razu na koszyk z dyskami który skutecznie hamuje przeplyw powietrza, równie dobrze mogłoby tych dwóch wentylatorów nie być. pozatym jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Do Fractala R3 wejdą karty graficzne o długości 29cm a sam Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus ma też 29cm z tym, że wiadomo może nie wejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość devil_inside_1990 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 (edytowane) Tutaj jest jakaś edycja specjalna Antka 300 z matami. Ciekawe jak to się sprawuje. Na stronie producenta nie ma tej wersji. Edit. Jest też zwykły Antek z matami, bez kolorowych wentylatorów. Co to w ogóle jest?! Edytowane 27 Maja 2011 przez devil_inside_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 I tak te wygluszenie za wiele nie da jak caly przod jest perforowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 (edytowane) mialem juz kupowac CM ale wpadl mi w oko Fractal Design ARC - tylko gdzie go kupic w PL? update. Obudowa FD ARC bedzie dostepna w Pl w ciągu 3-5 tygodni Edytowane 3 Czerwca 2011 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Dokładnie, Fractal Design Arc ma trafić na nasz rynek na przełomie czerwiec/lipiec lub w pierwszym tygodniu lipca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Dokładnie, Fractal Design Arc ma trafić na nasz rynek na przełomie czerwiec/lipiec lub w pierwszym tygodniu lipca :) a orientacyjna cena? Edytowane 3 Czerwca 2011 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 w jednym ze sklepow arc jest za 399. przyjmijmy ze bedzie po 359 w najtanszym sklepie to i tak duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 w jednym ze sklepow arc jest za 399. przyjmijmy ze bedzie po 359 w najtanszym sklepie to i tak duzo. cena porownywalna z CM domintor II, czy to duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 fractal ma problem z długimi kartami graficznymi, projektant fractala R3 to idiota. chcesz mieć cichą i wydajną grafikę zainwestuj w accelero extreme plus. tylko weź pod uwagę ok 32cm długości. gdzie fractal r3 zmieści maxymalnie chyba 27cm. Do Fractala R3 wejdą karty graficzne o długości 29cm a sam Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus ma też 29cm z tym, że wiadomo może nie wejść. R3 z Accelero Extreme Plus Mam pytanie do userów posiadających Fractala R3. Na ile nitów przymocowana jest ramka na dyski i gdzie one się dokładnie znajdują? Dla mnie to praktycznie idealna buda, chciałbym jednak pozbyć się mocowań dysków. I airflow się polepszy i będzie można położyc bitumboxa/SQD na dnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 A może Sharkoon Scorpio 2000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Six Low-Noise, Performance-Oriented Cases, Tested Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Jak zamontowac radiator na procku w obudowie Fractal Design Arc? wentylator ma dmuchac do gory czy do tylu? - ogolnie koncepcja taka, ze beda zamontowane wentyle 2x140mm na gorze, 2x140mm z przodu, 1x140mm z tylu + i tu dodatkowe pytanie - 1x180(140) lub 1x140 na dole kolo zasilki (nadmuch na grafike) (albo to i to)?... Drugie pytanki: gdzie mozna kupic taki filtr przeciwkurzowy (taki material gabkowaty) na bok? bo szukalem i filtrow w rozmiarze 180mm nie ma a tak wytne cos w tym rozmiarze i zamontuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...