Skocz do zawartości
acd

radeon 6990 - jakiego producenta wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie karty to referanty, różnią się naklejką więc masz dwie możliwości:

-bierzesz najtańszą

-bierzesz tą z najdłuższym okresem gwarancyjnym

Ja proponuję XFX ponieważ jak na razie jako jedyny producent daje gwarancję na przełącznik "turbo" w hd6990

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie po co Ci taka karta, jeśli można wiedzieć? Do gier się nie przyda, do innych podobnych zastosowań też raczej nie. To bardziej karta dla gości bijących rekordy w benchmarkach.

Kartę kupuję bo będą ją podkładał pod nogę stołu - lekko się chybocze

Wszystkie karty to referanty, różnią się naklejką więc masz dwie możliwości:

-bierzesz najtańszą

-bierzesz tą z najdłuższym okresem gwarancyjnym

Ja proponuję XFX ponieważ jak na razie jako jedyny producent daje gwarancję na przełącznik "turbo" w hd6990

a zatem XFX. Dzięki za info

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie po co Ci taka karta, jeśli można wiedzieć? Do gier się nie przyda, do innych podobnych zastosowań też raczej nie. To bardziej karta dla gości bijących rekordy w benchmarkach.

raczej nie .. bo na ln2 sie nie nadaje bo ciezko zamontowac kontener ...

a do grania jak najbardziej ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do grania jak najbardziej ok

No tak, tyle, że niektóre gry mają problemy z takimi dwurdzeniowymi kartami, jak np. GTA IV.

Na obecną chwilę do grania na maksymalnych detalach spokojnie wystarczy GTX 570, a więc karta o połowę tańsza. Krótko mówiąc taka karta nie jest dla przeciętnych graczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, tyle, że niektóre gry mają problemy z takimi dwurdzeniowymi kartami, jak np. GTA IV.

Na obecną chwilę do grania na maksymalnych detalach spokojnie wystarczy GTX 570, a więc karta o połowę tańsza. Krótko mówiąc taka karta nie jest dla przeciętnych graczy...

Do takich kart to trzeba dojrzeć :] czyli mieć pieniądze i konkretne oczekiwania. Dla niektórych wystarczy jedna gra aby zachęcić do zakupu i niekoniecznie wszystkie gry muszą hulać jak ta lala bo np. dla mnie taki GTA to... Sam nie zarabiam kroci ale pieniądze szanuję i oszczędzam więc mogę sobie pozwolić na taki zakup a co dopiero może powiedzieć ktoś kto dostaje średnią krajową? dla niego taki zakup to to samo co dla mnie 6970. Także nie oceniajmy niektórych rzeczy na podstawie "jak na to nazbierać z kieszonkowego". Zresztą zobaczcie mój profil gdzie widać na jakie do tej pory karty mogłem sobie pozwolić a jak człowiek się do robi to... :)

Edytowane przez Keniger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi