Skocz do zawartości
ginger78

zimna katoda czy LED

Rekomendowane odpowiedzi

mylisz sie 

www.chieftec.pl 

2 katody za 99 zeta - sunbem'a a nie jakies SPEEZE Neon Bar II

OK, ale ja potrzebuje dokladnie jedna katode.

Tamte katody posiadaja tylko 1 inwerter, dlatego nie moge np. jednej gdzies sprzedac, dwoch nie potrzebuje. W takim wypadku te 40% jakie doloze do chiefteca bedzie niepotrzebnym wydatkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SUNBEAM sa najlepsze 

mozesz zapytac kazdego kto sie troszke zna na moddingu to powiec ze sunbeam rox

Pod jakim wzgledem sa najlepsze? Światłość, żywotność, a może coś innego?

Nie orientujesz się może jak w porównaniu z nimi wypadaja te firmy SPEEZE oferowane przez cooling.pl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostalem przed chwila poczta ta katode Speeze.

Jesli chodzi o porownanie to bedziecie mieli je wieczorkiem jak dostane od kumpla druga katode Sunbeam.

Wrazenie z pierwszej chwili jest bardzo pozytywne. Swieci ladnym niebieskim kolorem :) Tyle moge powiedziec bo jeszcze sie do konca nie obudzilem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie :)

W dla wszystkich, ktorym nie chce sie wchodzic na ten topic na modded-kompz.

Katoda swieci fajnie, ladny kolor itd. Jesli chodzi o porownanie koloru z Sunbeam to praktycznie nie ma roznicy.

Jest tylko 1 problem z katoda. Po mniej wiecej 30-60 minutach swiecenia zaczyna bardzo, bardzo nieznacznie migac. Sprzedawca zobowiazal sie wymienic sprzet na nowy, albo zwrocic pieniadze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też sie zastanawiam nad zakupem... i mam takie opcje ... bede mial ok 100zł

moge kupic 2 z chieftec.pl

albo jedną tą za 60 i do tego 2 wentylki świecace... (tak czy inaczej musiałbym je kupić)

I nie wiem co zrobić :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że mogą sie schować, ale tak czy inaczej chce je kupić, jeden wyciągający i jeden wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący...

No i teraz jek bede miał 100zł to nie starczy mi na wszystko... dlatego (sam nie wiem) kupiłbym 1 katodę za 60 i 2 wentyle za ~40 :-)

Tylko musze czekac do końca czerwca aż kaska przyjdzie :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że mogą sie schować, ale tak czy inaczej chce je kupić, jeden wyciągający i jeden wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący...

No i teraz jek bede miał 100zł to nie starczy mi na wszystko... dlatego (sam nie wiem) kupiłbym 1 katodę za 60 i 2 wentyle za ~40 :-)

Tylko musze czekac do końca czerwca aż kaska przyjdzie :-(

Widzisz.. i masz taki sam problem jak ja mialem.

Ja wybralem wentylator i katode za 60zł. Mimo drobnych problemow z ta katoda- nie jest zle. Tak jak mowilem- po jakims czasie zaczyna bardzo lekko mrugac, a potem przestaje. Nie jest to jednak duzy problem bo sprzedawca zadeklarowal sie ja wymienic. W poniedzialek ja odesle i zobaczymy czy nowa nie bedzie miala tej wady.

Poza tym jesli chodzi o samo wykonanie i swiatlosc tej katody to nie ma praktycznie ZADNEJ roznicy z Sunbeam. Poza tym inwerter ma mozliwosc podlaczenia 2 katod, takze zawsze mozesz dokupic sobie druga.

Oczywiscie wybor nalezy do Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie :)

W dla wszystkich, ktorym nie chce sie wchodzic na ten topic na modded-kompz.

Katoda swieci fajnie, ladny kolor itd. Jesli chodzi o porownanie koloru z Sunbeam to praktycznie nie ma roznicy.

Jest tylko 1 problem z katoda. Po mniej wiecej 30-60 minutach swiecenia zaczyna bardzo, bardzo nieznacznie migac. Sprzedawca zobowiazal sie wymienic sprzet na nowy, albo zwrocic pieniadze.

Ciekaw jestem czy to jest wina egzemplarza czy tez Speeze po prostu takie katody robi. Stawiałbym na to pierwsze, ale i tak przydałaby się przynajmniej jeszcze jedna opinia użytkownika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem czy to jest wina egzemplarza czy tez Speeze po prostu takie katody robi.

Szczerze powiedziawszy ja tez jestem ciekaw. Okaze sie jak dostane nowy egzemplarz.

Stawiałbym na to pierwsze, ale i tak przydałaby się przynajmniej jeszcze jedna opinia użytkownika

Moze niedlugo ktos zdecyduje sie na zakup tej katody. Z pewnoscia cena jest kuszaca. Sam chcialbym uslyszec co sadza inni o tych katodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj otrzymalem nowa katode. Wszystko dziala OK. Świeci już od 5 godzin i nic nie mruga. 

Wszystko wskazuje na to, ze trafilem na jakis wadliwy egzemplarz za pierszym razem.

Hmmm, skoro "na oko" nie ma różnicy między Sunbeamem a Speeze to Speeze wychodzi na całkiem niezły wybór. Tylko, żeby ta różnica nie wyszła w dłuższym użytkowaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi