irupo Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam wszystkich !!! Mam mały problem i liczę na waszą pomoc. Mam podłączone łącze z Dialogu 10 Mb i przy podłączeniu na sztywno do komputera wspomniana prędkość jest ,natomiast laptop po Wi-Fi ma prędkość do 4 Mb ,dodam że nic nie jest ściągane tylko odpalone komputery .Domyślam że coś mam żle ustawione w konfiguracji tylko nie wiem która opcja ma być zmieniona .Czy może chodzi o różne kanały ustawienia inny jest na laptopie a inny w opcjach ustawieniowych routera -jak je sprawdzić lub inne parametry do sprawdzenia .Czekam na wasze cenne rady i pomoc . Pozdrawiam Irek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Pokaż zakładkę "Wireless Settings"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irupo Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ok ,więc dodaję screny ustawienia . Pozdrawiam Irek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) Pierwszy screen - sekcja "Wireless Mode"; przestaw na "Wireless-G Only" albo "Mixed"... I jeszcze pytanie techniczne - jaką kartę masz w komputerze/laptopie (model) ? Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez Wreq 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irupo Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Pierwszy screen - sekcja "Wireless Mode"; przestaw na "Wireless-G Only" albo "Mixed"... I jeszcze pytanie techniczne - jaką kartę masz w komputerze/laptopie (model) ? Chyba Intel®WiFi Link 5100AGN lub Realtek RTL8168C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC Na "Wireless-G Only" uzyskałem 10,5 Mb :D i tyle samo po kablu , dzięki za pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...