Skocz do zawartości
samzi

zamiana płyty głównej

Rekomendowane odpowiedzi

cześć mam do was pytanie i mam nadzieje ze mi pomożecie bo ja się na tym kompletnie nie znam.

Ostatnio oddałem swojego PC do sklepu komputerowego żeby sprawdzili mi co się w nim zepsuło i oni stwierdzili ze spaliła się tylko płyta główna i chciał bym ja wymienić ale nowa taka jaką miałem do tej pory kosztuje ponad 300zł :] a używanej za bardzo nie chce kupować w tym sklepie powiedzieli mi ze znaleźli jakąś inną gigabyte nową za 170zł ale nie powiedzieli jaka dokładnie :] i tu do was pytanie i prośba.

Mogli byście mi jakąś doradzić jaka płyta główna będzie pasować do mojego PC żeby pamięci i wgl wszystko pasowało i działało szukam jak najtańszej płyty ale i żeby była choć trochę dobra :)

i pytanie jeszcze mam czy właśnie jak zastąpię tamtą stara płytę jakaś inna(może gorszą) to czy w jakiś sposób wydajność komputera nie spadnie ?? czy płyta główna nie ma nic do rzeczy ??

Parametry PC'ta:

Stara płyta główna: ASUS M2N-E Ultra AM2

Zasilacz: MODECOM 400W

Procesor: AMD ATHLON 64 X2 3800+ AM2

Pamięć: DDRAM2 1GB Dual kingmax

HDD: SATA II

Karta graficzna: GF 7600GS 512/128 Asus PCIE

Z góry dzięki i licze na szybka odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresuj się może takim wynalazkiem:

Płyta główna ASRock N68C-S UCC GeForce 7025 Socket AM2+ (PCX/VGA/DZW/LAN/SATA/RAID/DDR2/DDR3) mATX (N68C-S UCC) w Morele.net

Cena jak na takie możliwości jest wręcz śmieszna, niestety nie wiem jak się sprawuje być może jakiś użytkownik się wypowie. Do plusów można zaliczyć możliwość włożenia w przyszłości jakiegoś Phenoma i odblokowania rdzeni, no i przesiadka na DDR3 :-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy ta płyta główna Asrock N68C-S UCC wejdzie do mojej obudowy w PC "I-BOX ORION" czy nie będzie problemów z umieszczeniem jej tam ?? ona się wydaje troszkę szersza od mojego poprzedniego asusa

i jeszcze jedno czy w tym Asrock'u jednocześnie mogą działać pamięci DDR2 i DDR3 ?? czy tylko jedne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi