samzi Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 cześć mam do was pytanie i mam nadzieje ze mi pomożecie bo ja się na tym kompletnie nie znam. Ostatnio oddałem swojego PC do sklepu komputerowego żeby sprawdzili mi co się w nim zepsuło i oni stwierdzili ze spaliła się tylko płyta główna i chciał bym ja wymienić ale nowa taka jaką miałem do tej pory kosztuje ponad 300zł :] a używanej za bardzo nie chce kupować w tym sklepie powiedzieli mi ze znaleźli jakąś inną gigabyte nową za 170zł ale nie powiedzieli jaka dokładnie :] i tu do was pytanie i prośba. Mogli byście mi jakąś doradzić jaka płyta główna będzie pasować do mojego PC żeby pamięci i wgl wszystko pasowało i działało szukam jak najtańszej płyty ale i żeby była choć trochę dobra :) i pytanie jeszcze mam czy właśnie jak zastąpię tamtą stara płytę jakaś inna(może gorszą) to czy w jakiś sposób wydajność komputera nie spadnie ?? czy płyta główna nie ma nic do rzeczy ?? Parametry PC'ta: Stara płyta główna: ASUS M2N-E Ultra AM2 Zasilacz: MODECOM 400W Procesor: AMD ATHLON 64 X2 3800+ AM2 Pamięć: DDRAM2 1GB Dual kingmax HDD: SATA II Karta graficzna: GF 7600GS 512/128 Asus PCIE Z góry dzięki i licze na szybka odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Asrock N68C-S UCC 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zainteresuj się może takim wynalazkiem: Płyta główna ASRock N68C-S UCC GeForce 7025 Socket AM2+ (PCX/VGA/DZW/LAN/SATA/RAID/DDR2/DDR3) mATX (N68C-S UCC) w Morele.net Cena jak na takie możliwości jest wręcz śmieszna, niestety nie wiem jak się sprawuje być może jakiś użytkownik się wypowie. Do plusów można zaliczyć możliwość włożenia w przyszłości jakiegoś Phenoma i odblokowania rdzeni, no i przesiadka na DDR3 :-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Asrock N68C-S UCC Polecam bo sam ją zakupiłem pod X2 5000+ 2GB DDR2 i 6800GT :) Wszystko pięknie działa. Jak chcesz to sprawdzę możliwości OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Mam pytanie czy ta płyta główna Asrock N68C-S UCC wejdzie do mojej obudowy w PC "I-BOX ORION" czy nie będzie problemów z umieszczeniem jej tam ?? ona się wydaje troszkę szersza od mojego poprzedniego asusa i jeszcze jedno czy w tym Asrock'u jednocześnie mogą działać pamięci DDR2 i DDR3 ?? czy tylko jedne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Płyta to Micro ATX więc możesz to sprawdzić. Wątpię żeby nie było takiej opcji. Nie. nie mogą. *DDR3 and DDR2 are supported separately. Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...