Zakatek Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam! Postanowiłem wymienić mój stary stacjonarny PC. Jednak po namyśle zdecydowałem, iż pchanie się w stacjonarkę nie ma dla mnie sensu (stary komputer będzie służył dalej, ale jako drugi). Po pierwsze jeżeli już gram, to robię to na xbox'ie i dużym telewizorze. Rezygnując z stacjonarki zdobędę troszkę mobilności... Zacząłem rozglądać się nieco za tego typu komputerami, ale nadal jestem zielony :roll: Jedyne co wywnioskowałem, to to że warto by było mieć pod "maską";) procesor pokroju i5 :oops: Ogólnie oglądając różne lapki wpadła mi w oko seria Vaio np ten: Sony VAIO VPC-EB3Z1E 15,5" 1920x1080 - Notebooki - Sony VAIO VPC-EB3Z1E 15,5" 1920x1080 cena od 3299.00zł Czytałem że posiada świetny LCD w rozdzielczości FullHD, jednak słyszałem również opinie o piszczeniu podczas pracy na baterii... Ogólnie sam nie wiem jaki laptop będzie najlepszy, stąd pytanie do Was Drodzy Forumowicze :wink: Ogólnie szukam czegoś co będzie posiadało wszechstronne możliwości multimedialne - fajnie by było zagrać w coś nowszego na wyjeździe. Komputer będzie użytkowany raczej w domu jak pisałem wcześniej, ale będzie zdarzało się wyjść z nim na "spacer" :wink: Uważam że optymalna wielkość ekranu to 15"-16", P.S. Czytałem też że trwałymi i w miarę niezawodnymi lapkami są te z firm: Dell i Asus. Prawda to? Przepraszam że tak dużo napisałem, ale cóż - taka już moja natura :unsure: Dziękuje za wszystkie wskazówki i propozycje Pozdrawiam Zakatek Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez Zakatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medive Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witaj Hmm jeśli chodzi o Vaio nie mam żadnego doświadczenia ale trochę drogie są jak na swoje konfiguracje chociaż podobno hardware mają niezły. Jeśli będziesz się kierować bardziej portfelem to asus powinien pasować, z tego co usłyszałem w pracy to zamiast asusa można brać acera wnętrze jest to samo tylko acer jest tańszy i ma ładniejsze obudowy. Do grania to zależy w co, jeśli jakieś super wymagające pokroju crisisa to za rok nowe tytuły będą słabo śmigać a za 2 to ponad połowy nowych gier nie udźwignie. Jak już kupisz pamiętaj żeby wyjmować baterie jak będziesz siedzieć cały dzień na zasilaczu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Vaio kusi full hd i BluRay'em; Niestety miałem w ręku ostatnio Vaio za ponad 3k zł i jak dla mnie plastiki gorsze niż w lapkach za 1500zł... W tej cenie ewentualnie masz Dell'a XPS i5-2410/GT525 z dvd-rw i win7 (3499zł, dostępność koniec kwietnia/początek maja), Asusy serii N53 (I5-2410/GT540/dvd-rw/win7); Czy np MSI GT660 na starszej i5 ale z GTX285M grafą; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakatek Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Czyli jednak nad Acerami rownież warto sie zastanowić ;) Jedyne co mnie troszke irytuje to to że praktycznie do każdego lapka dodawany jest system operacyjny; a ja takowego nie potrzebuje (tzn. mam własny oryginalny klucz licencyjny). Wydaje mi sie że przez dodawanego winda cena wzrasta o ok. 200-300zl? - chyba że się mylę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Koszt Windowsa to średnio 300-350zł; Czasem różnica między wersją z sys a bez to 200zł naprzykład; Ale to rzadziej (bazując na cenniku jednego sklepu); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakatek Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 A co myślicIe o tym modelu Samsunga? Samsung RF511 i7 - 2630QM 15,6"/ 4GB 640GB NVGT540M - 1024MB W7HP - Notebooki 15"/ - 16"/ - Notebooki i netbooki - TechSat24.pl - Sklep Internetowy - GPS NOTEBOOKI APARATY KONSOLE Procek i7, całkiem wydajny GPU (chyba;)), ogólnie podoba mi sie poza błyszczącą pokrywą LCD - jednak pomyślałem istnieją przecież jakieś folie np. znalezione na szybko oklejgo.pl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...