Skocz do zawartości
Zakatek

Multimedialny laptop do 3500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Postanowiłem wymienić mój stary stacjonarny PC. Jednak po namyśle zdecydowałem, iż pchanie się w stacjonarkę nie ma dla mnie sensu (stary komputer będzie służył dalej, ale jako drugi). Po pierwsze jeżeli już gram, to robię to na xbox'ie i dużym telewizorze. Rezygnując z stacjonarki zdobędę troszkę mobilności... Zacząłem rozglądać się nieco za tego typu komputerami, ale nadal jestem zielony :roll: Jedyne co wywnioskowałem, to to że warto by było mieć pod "maską";) procesor pokroju i5 :oops:

Ogólnie oglądając różne lapki wpadła mi w oko seria Vaio np ten:

Sony VAIO VPC-EB3Z1E 15,5" 1920x1080 - Notebooki - Sony VAIO VPC-EB3Z1E 15,5" 1920x1080 cena od 3299.00zł

Czytałem że posiada świetny LCD w rozdzielczości FullHD, jednak słyszałem również opinie o piszczeniu podczas pracy na baterii...

Ogólnie sam nie wiem jaki laptop będzie najlepszy, stąd pytanie do Was Drodzy Forumowicze :wink:

Ogólnie szukam czegoś co będzie posiadało wszechstronne możliwości multimedialne - fajnie by było zagrać w coś nowszego na wyjeździe. Komputer będzie użytkowany raczej w domu jak pisałem wcześniej, ale będzie zdarzało się wyjść z nim na "spacer" :wink: Uważam że optymalna wielkość ekranu to 15"-16",

P.S. Czytałem też że trwałymi i w miarę niezawodnymi lapkami są te z firm: Dell i Asus. Prawda to?

Przepraszam że tak dużo napisałem, ale cóż - taka już moja natura :unsure: Dziękuje za wszystkie wskazówki i propozycje

Pozdrawiam Zakatek

Edytowane przez Zakatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

Hmm jeśli chodzi o Vaio nie mam żadnego doświadczenia ale trochę drogie są jak na swoje konfiguracje chociaż podobno hardware mają niezły.

Jeśli będziesz się kierować bardziej portfelem to asus powinien pasować, z tego co usłyszałem w pracy to zamiast asusa można brać acera wnętrze jest to samo tylko acer jest tańszy i ma ładniejsze obudowy.

Do grania to zależy w co, jeśli jakieś super wymagające pokroju crisisa to za rok nowe tytuły będą słabo śmigać a za 2 to ponad połowy nowych gier nie udźwignie.

Jak już kupisz pamiętaj żeby wyjmować baterie jak będziesz siedzieć cały dzień na zasilaczu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vaio kusi full hd i BluRay'em;

Niestety miałem w ręku ostatnio Vaio za ponad 3k zł i jak dla mnie plastiki gorsze niż w lapkach za 1500zł...

W tej cenie ewentualnie masz Dell'a XPS i5-2410/GT525 z dvd-rw i win7 (3499zł, dostępność koniec kwietnia/początek maja), Asusy serii N53 (I5-2410/GT540/dvd-rw/win7);

Czy np MSI GT660 na starszej i5 ale z GTX285M grafą;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak nad Acerami rownież warto sie zastanowić ;) Jedyne co mnie troszke irytuje to to że praktycznie do każdego lapka dodawany jest system operacyjny; a ja takowego nie potrzebuje (tzn. mam własny oryginalny klucz licencyjny). Wydaje mi sie że przez dodawanego winda cena wzrasta o ok. 200-300zl? - chyba że się mylę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicIe o tym modelu Samsunga?

Samsung RF511 i7 - 2630QM 15,6&quot/ 4GB 640GB NVGT540M - 1024MB W7HP - Notebooki 15&quot/ - 16&quot/ - Notebooki i netbooki - TechSat24.pl - Sklep Internetowy - GPS NOTEBOOKI APARATY KONSOLE

Procek i7, całkiem wydajny GPU (chyba;)), ogólnie podoba mi sie poza błyszczącą pokrywą LCD - jednak pomyślałem istnieją przecież jakieś folie np. znalezione na szybko oklejgo.pl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi