Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam już zdrowia przekopywac się przez dosłownie tysiące postów w dziale audio w poszukiwaniu konkretnych głośników.

Ktoś zatem może pamięta jak się nazywają takie czarne głośniki do komputera w kształcie mniej wiecej piramidy?

Szukam dla siebie głośników do komputera. Solo 7c, które mam są wielokrotnie za duże do mojego nowego miejsca zamieszkania. Mój budżet to mniej więcej 250 euro, ale może da radę wyciągnąć 300. Zestaw wzmacniacz plus kolumny odpadają. Po pierwsze - brak miejsca, po drugie zbieram na duży, drogi sprzęt audio. Teraz potrzebuję tylko głośników do komputera.

Ale poproszę też o pomoc w poszukiwaniu tych, o których wspomniałem.

HELP! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to było 2.0 z górnej półki. Coś mało znanego co pojawiło się przy okazji poszukiwania droższych alternatyw dla Microlabów.

---

Znalazłem: Velton Maestro TV200B

Drugie, które mnie interesują to: Swans M200MKII

Tylko gdzie tu je znaleźć :/

Edytowane przez Asturas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem: Velton Maestro TV200B

Velton ... cena 4785

http://www.hifijaity.pl/cenniki/CBC4301350.pdf

... tak czy inaczej w niższej cenie są dużo lepsze monitory, takie jak: APS IO, ADAM A7X

Za ~300 € może uda się kupić coś w stylu Fostex PM 0.5 lub KRK RP5 :

KRK Rp5 G2 Rokit Aktivmonitor

... tylko jest mały problem - do tego typu monitorów potrzebny jest zewnętrzny regulator głośności.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Veltony kosztują prawie 5k zł o.O

Patrząc po wymiarach to i tak będę mial problem nawet z tańszymi modelami. Bez podstawek by się nie obyło...

Jeszcze się może okazać, że póki się nie przeprowadzę to kupię jakieś Logitechy xD

... tylko jest mały problem - do tego typu monitorów potrzebny jest zewnętrzny regulator głośności.

Beresford wystarczy?

Edytowane przez Asturas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi