Skocz do zawartości
A.L.

Czy Monitor LCD BENQ 21.5" LCD G2220HD to najlepsze co mogę kupić w cenie 430zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję wymienić starego Philipsa 15" na monitor LCD. Będzie służyć do grania, więc przyjąłem, że musi mieć:

-matrycę z czasem reakcji <=5ms

-rozdzielczość 1920 x 1080 (grafika Asusa EAH 4850 zdaje się, że więcej nie potrafi wygenerować)

-wejście DVI

-cena do 500zł, ale im tańszy tym lepszy - naprawde niech tylko stoji i świeci - nie potrzebuję żadnych wodotrysków...

-gwarancja 3 lata

Wszedłem na stronę jakiegoś sklepu internetowego i sądząc po cenach to najtańszy monitor spełniający moje kryteria to Monitor LCD BENQ 21.5" LCD G2220HD za 430zł

Ale tuż obok pojawia się BENQ 21.5" LED GL2240 - tyle, że już 20zł droższy, jasność mniejsza. Za nim jeszcze inny GL2240M, potem G2222HDL i w końcu T2210HD za 480zł.

Na tym zakończyłem bo pozostałe monitory z tą rozdzielczością przekraczają cenę 500zł.

Proszę o radę, który z nich najlepiej kupić. Różnica do 50zł, a cholera wie co w nich siedzi. Może, któryś z nich ma najlepszą technologię, jest mniej awaryjny, mniej problemowy - byłem nawet na stronie producenta, ale tam przeważnie marketing-info. Specyfikację praktycznie mają identyczną.

Zwróciłem uwagę, że 2220HD i T2210HD (wyświetlacze LCD) mają jasność 300 a pozostałe 250 (wyświetlacze LED). Z tego co wyczytałem w necie chodzi tu o sposób podświetlenia bo sam ekran jest tu i tam LCD, o ile dobrze zrozumiałem :P

Na pozostałych różnicach nie bardzo się znam, więc pewnie dlatego ich nie zauważyłem :P

Jakiś fachowy komentarz do tych monitorów (a być może propozycja czegoś zupełnie spoza tej listy) pomógłby mi z pewnością w podjęciu decyzji. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi