Kszysiu Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam. Czy jest jakieś oprogramowanie pozwalające na akceleracje javy przez GPU? Chodzi o to że czasem z kolegami gram w grę napisaną w javie (popularny ostatnio minecraft), jestem serverem i gra potrafi ostro przyciąć. aplikacja servera zżera ~50% cpu (e6320 podkręcone do 2.8ghz) a drugie tyle gra... a tym czasie activity gpu (radeon hd4830) wynosi 0%... ta grafika ma ati stream czy jak to tam, więc czy jest możliwość przerzucenia na nią obliczeń? byłoby to bardzo przydatne... Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Bez kodu źródłowego i modyfikowania renderera pod GPU - nie da się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Aha, dzięki. Niestety to raczej nie moje siły... A takie pytanie, jakie technologie są wymagane? chodzi mi o te CUDA, ATI stream itp. czy jest coś takiego "ogólnego zastosowania"? Czy np. program napisany do renderowania przez karte, będzie normalnie działał bez akceleracji (np. zła karta) i będzie renderowany przez gpu? Teraz pytam czysto teoretycznie, ze zwykłej ludzkiej ciekawości ;) pozdrawiam Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...