Skocz do zawartości
qhash

ASUS Crosshair formula IV - OEM, bez kabelków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym kupić sobie płytę jak w temacie i mam w związku z tym pytanie do posiadaczy - czy dołączane akcesoria są warte 70 zł? Chodzi mi głównie o te kabelki ROG. Czy z tego się w ogóle korzysta? Kabelki SATA będę miał, więc to nie problem. Czy może z płytą przychodzą tez jakieś kabelki do audio? 70 zł to różnica zakupu w wersji bulk a BOX.

I jeszcze pytanko - jak spisuje się ta karta dzwiękowa? W sigach wiely ludzi z takimi Crosshair'ami widziałem osobne karty muzyczne, a ja szczerze mówiąc licze, że 100 z tej płyty to koszt karty. Chciałbym kompa mieć podłączonego do amplitunera Onkyo i głośników 5.1 średniej klasy. Audiofilem nie jestem, ale muzykę lubię dobrej jakości. Czy ten X-Fi zafunguje dobrze?

Edytowane przez qhash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym kupić sobie płytę jak w temacie i mam w związku z tym pytanie do posiadaczy - czy dołączane akcesoria są warte 70 zł? Chodzi mi głównie o te kabelki ROG. Czy z tego się w ogóle korzysta? Kabelki SATA będę miał, więc to nie problem.

Kabelek ROG jest super. Umożliwia podłączenie drugiego komputera i monitorowanie oraz zmianę na nim różnych parametrów(np. napięć czy częstotliwości). Dzięki temu w mig doszedłem, że pamięci nie działają z takimi napięciami jak powinny albo ustaliłem najniższe napięcie dla pamięci przy którym są stabilne. To jest jest dla mnie najważniejsza rzecz w płytach jaką wprowadzono od lat.

Czy może z płytą przychodzą tez jakieś kabelki do audio? 70 zł to różnica zakupu w wersji bulk a BOX.

Nie ma kabelków audio w zestawie.

I jeszcze pytanko - jak spisuje się ta karta dzwiękowa? W sigach wiely ludzi z takimi Crosshair'ami widziałem osobne karty muzyczne, a ja szczerze mówiąc licze, że 100 z tej płyty to koszt karty. Chciałbym kompa mieć podłączonego do amplitunera Onkyo i głośników 5.1 średniej klasy. Audiofilem nie jestem, ale muzykę lubię dobrej jakości. Czy ten X-Fi zafunguje dobrze?

To świetna dźwiękówka. Dobra jakość i działa EAX 4.0 przez Alchemy(do starszych gier się przydaje). Mam prawdziwe Audigy i nie da się odróżnić od tej integry więc używam integry. Jedyna wada to 64-bitowe sterowniki strasznie lagują w panelu sterowania Creativa i nawet minutę trzeba czekać czasami na jego reakcję. Ale już nauczyłem się używać Windowsowego. Aby zrobić w niej przednie słuchawki i mikrofon aby były traktowane jako oddzielna dźwiękówka trzeba użyć programu, który jest w sterownikach od Via ale się normalnie nie instaluje. Robi się to raz i płyta już pamięta zawsze, że to jest włączone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi