qhash Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, Chciałbym kupić sobie płytę jak w temacie i mam w związku z tym pytanie do posiadaczy - czy dołączane akcesoria są warte 70 zł? Chodzi mi głównie o te kabelki ROG. Czy z tego się w ogóle korzysta? Kabelki SATA będę miał, więc to nie problem. Czy może z płytą przychodzą tez jakieś kabelki do audio? 70 zł to różnica zakupu w wersji bulk a BOX. I jeszcze pytanko - jak spisuje się ta karta dzwiękowa? W sigach wiely ludzi z takimi Crosshair'ami widziałem osobne karty muzyczne, a ja szczerze mówiąc licze, że 100 z tej płyty to koszt karty. Chciałbym kompa mieć podłączonego do amplitunera Onkyo i głośników 5.1 średniej klasy. Audiofilem nie jestem, ale muzykę lubię dobrej jakości. Czy ten X-Fi zafunguje dobrze? Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pet Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Chciałbym kupić sobie płytę jak w temacie i mam w związku z tym pytanie do posiadaczy - czy dołączane akcesoria są warte 70 zł? Chodzi mi głównie o te kabelki ROG. Czy z tego się w ogóle korzysta? Kabelki SATA będę miał, więc to nie problem. Kabelek ROG jest super. Umożliwia podłączenie drugiego komputera i monitorowanie oraz zmianę na nim różnych parametrów(np. napięć czy częstotliwości). Dzięki temu w mig doszedłem, że pamięci nie działają z takimi napięciami jak powinny albo ustaliłem najniższe napięcie dla pamięci przy którym są stabilne. To jest jest dla mnie najważniejsza rzecz w płytach jaką wprowadzono od lat. Czy może z płytą przychodzą tez jakieś kabelki do audio? 70 zł to różnica zakupu w wersji bulk a BOX.Nie ma kabelków audio w zestawie. I jeszcze pytanko - jak spisuje się ta karta dzwiękowa? W sigach wiely ludzi z takimi Crosshair'ami widziałem osobne karty muzyczne, a ja szczerze mówiąc licze, że 100 z tej płyty to koszt karty. Chciałbym kompa mieć podłączonego do amplitunera Onkyo i głośników 5.1 średniej klasy. Audiofilem nie jestem, ale muzykę lubię dobrej jakości. Czy ten X-Fi zafunguje dobrze? To świetna dźwiękówka. Dobra jakość i działa EAX 4.0 przez Alchemy(do starszych gier się przydaje). Mam prawdziwe Audigy i nie da się odróżnić od tej integry więc używam integry. Jedyna wada to 64-bitowe sterowniki strasznie lagują w panelu sterowania Creativa i nawet minutę trzeba czekać czasami na jego reakcję. Ale już nauczyłem się używać Windowsowego. Aby zrobić w niej przednie słuchawki i mikrofon aby były traktowane jako oddzielna dźwiękówka trzeba użyć programu, który jest w sterownikach od Via ale się normalnie nie instaluje. Robi się to raz i płyta już pamięta zawsze, że to jest włączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...