viqud Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 witam wszystkich. postanowiłem lekko zmodernizowac mojego kompa: -zasilacz juz dawno wymieniłem (stary padł a nowy jest naprawde dobry) - zwiekszyłem pamiec ram z 512 do 1,5 GB - Dysk mam wystarczajacy 160GB - Procka tez nie bede ruszał (AMD Sempron 3000+)co prawda 1,6 MHz ale nic nie przycina - Grafika nVidia 7100GS i własnie tu jest dylemat, zmienic czy zostawic ??? jesli zmienic to jaka karta mozna by ja zastapic ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 1. Czego oczekujesz po zmianie karty? 2. Nowy zasilacz jest naprawdę dobry bo jeszcze nie padł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viqud Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 odnosnie zasilacza: juz z samego wygladu stary zalatywał tania chinszczyzna( ale taki zestaw kupiłem) na poczatku było ok,puzniej zaczął dosc głosno pracowac az w koncu padł. A nowy to juz bajka, wiekszy od tamtego, posiada olbrzymi wentylator, cichutko pracuje iposiada wszystkie rodzaje wtyk jakie do tej pory wymyslono wiec wydaje mi sie ze jest dobry. 2. Nowy zasilacz jest naprawdę dobry bo jeszcze nie padł? To pytanie brzmi jakby było skierowane do noobka, ale cóz nie gniewam sie :D a z karta jest taka sprawa: 1. chciałbym sie przezucic z win XP na 7 2. komputera praktycznie nie urzywam do gier, ale ostatnio tak mnie naszło i chciałbym sobie pograc w jakies nowsze gierki i obawiam sie ze karta moze nie wyciagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) To pytanie brzmi jakby było skierowane do noobka, ale cóz nie gniewam sie :D Gdybyś nim nie był, podałbyś markę i model. To mówi więcej niż to co napisałeś. Procesor nadaje się to gier sprzed 5 lat góra. Ta grafika nie nadaje się nawet do gier. Teraz widzę, że masz tego 7100gs. Tak naprawdę to zmiana grafy nic nie da w kwestii jakichkolwiek gier z ostatnich lat. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viqud Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 szkoda sie kłucic o ten zasilacz, bo nie o nim jest temat ale ok. :) tak szybko: marki i modelu nie pamietam, pudełka po nim juz dawno nie mam, a nie chce mi sie go odkrecac od obudowy zeby to sprawdzic. Mam troche ciezki dostep wzrokowy do niego, wiec widac tylko 2 scianki, a ta informacja jest pewnie na innych. wiec to chyba tyle na ten temat. w takim razie w jaka karte zainwestowac??? tak zeby win 7 ładnie ładnie działał łacznie z AERO, nie chodzi mi o jakies najnowsze gry, czasami tylko chciałbym sobie przyciac w Medal o Honor lub jakiegos nowszego NFSpeeda Teraz widzę, że masz tego 7100gs. Tak naprawdę to zmiana grafy nic nie da w kwestii jakichkolwiek gier z ostatnich lat.np. ostatnia gra w jaka grałem na tymkompie to był NFS most wanted prezentował sie rewelacyjnie, tak samo medal of honor pacific assault wiec mysle ze chyba troche przesadzasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Pewnie 7600GT/8600GT/HD3650. Co do NFS to NFSU, NFSU2, NFSMW pójdzie jeszcze na tym cpu. O reszcie możesz zapomnieć. Co to Aero to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Na sprzęcie co podałeś Windows 7 może nie działać zbyt dobrze, ja bym pozostał osobiście przy XP. Windows 7 jest bardziej zasobożerny niż stary poczciwy XP, jak chcesz grać na sprzęcie co podałeś to nie zmieniaj systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Coś w ten deseń > Ati Radeon HD 3650 512MB 128-BIT AGP BOX - GWAR (1556724465) - Aukcje internetowe Allegro Aczkolwiek i tak jest to jak dla mnie wyrzucanie pieniędzy w błoto - do 7 dobrze mieć przynajmniej te 2GB RAMu, procesor też sporo za słaby. Podaj ten zasilacz bo z nową kartą może nie wyrabiać. Żebyś potem nie przyleciał tu z płaczem że sprzęt poszedł z dymem razem z zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viqud Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Pewnie 7600GT/8600GT/HD3650. i na taka odpowiedz czekałem :) dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 I podaj to co najważniejsze, model płyty głównej. Bez tego nie wiadomo czy karta ma być na pci-e czy agp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viqud Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) PŁYTA MSI 7270 PCI x16 zasilacz PENTAGRAM SILENT FORCE 430 WATT dokładnie ten. http://allegro.pl/pentagram-silent-force-psf-430-p12s-atx-2-2-430w-i1559158867.html te 512 mb ramu mozna spokojnie dokupic tylko jeszcze nie wiem czy warto. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez viqud Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Karty jak wyżej proponowałem. Zapoluj na jakiegoś x2 na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viqud Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 co sadzicie o tej ZOTAC 8600GT 256MB DDR2 8600 GT FVAT GWARANCJA HIT (1547319637) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Lepszy ten - ASUS gaming series 8600 GT NAJTANIEJ ! (1556972349) - Aukcje internetowe Allegro - pamięci DDR3 ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Wolałbym 2x ASUS GeForce 8600GT 512MB Silent Sli (1560318466) - Aukcje internetowe Allegro Założysz wentylator 80mm na 5V i będzie chicho i chłodno. Nigdy nie wiadomo kiedy mały wentylatorek stanie się nieznośny. Ten z postu wyżej jest ok bo ma dość duży radiator. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viqud Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Klaus ciekawa oferta, wentylator tez w domu mam tylko ze na 12V. i teraz pytanie odnosnie wentylatora czy wystarczy go normalnie wpiac w płyte główna i ma działac czy trzeba sie bawic w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Własnie chodzi o wentylator 12V podłączony na 5V żeby było cicho. Podłączysz takim czymś AAB Cooling AAB C12 - Kable PC - FDD,IDE,SATA lub odrobiną wysiłku manualnego/umysłowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viqud Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ok w takim razie biore tego z postu Klausa. dzieki wszystkim za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Ja bym brał 7950GX2 1GB... DX9 styka do gier a SLI w jednej karcie jest OK :P ;) Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...