Merov Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam serdecznie, Od jakiegos czasu staram sie wybrac dla siebie odpowiedni monitor, jednak (niestety) musze przyznac, ze czuje sie w tym dosc zielony. Poszukuje monitora, ktory bedzie spelnial kilka warunkow: - Full HD - 24 cale - cena nieprzekraczajaca 1000/1100 PLN Milo bylo by rowniez, gdyby takowy posiadal tuner telewizyjny, jednak nie jest to obowiazkowe. Zaznacze, ze bede go uzywal glownie do dynamicznych gier oraz filmow. Czekam na Wasze propozycje i z gory dziekuje za pomoc oraz poswiecony czas. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shXh Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Zależy Ci bardziej na kolorach w tych dynamicznych grach czy jednak na samej dynamice i komforcie gry? I jeszcze co rozumiesz poprzez dynamiczne gry? ;) Bo dla jednych dynamiczna gra to shift 2 (haha), a dla drugich quakelive czy warsow - a tutaj jest różnica ;) Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez shXh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Jak się pospieszysz to dzisiaj na ibodzie jest promocja: iBOOD.com - Internet's Best Online Offer Daily! Ale czy warto, to musiałbyś na spokojnie sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merov Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Najlepiej bylo by znalezc jakis kompromis, ale bardziej cenilbym sobie dynamike oraz komfort grania :) Mowiac o dynamicznych grach, mam na mysli glownie gry akcji. Wiadomo: duzo strzalow, wybuchow oraz generalnie masa ruchu na ekranie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shXh Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) W takim razie przyjrzyj się monitorom 3D, ale nie myśl o nich w kategorii oglądania 3D. Mają one po prostu 120 Hz odświeżanie :) Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez shXh 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merov Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Niestety ceny takich monitorow sa dosc wysokie, a powiedzmy sobie szczerze - doplacalbym za zwykle bajer (niby-3D) z ktorego w ogole bym nie korzystal. Preferowalbym matryce typu LED, ewentualnie LCD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shXh Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Niestety ceny takich monitorow sa dosc wysokie, a powiedzmy sobie szczerze - doplacalbym za zwykle bajer (niby-3D) z ktorego w ogole bym nie korzystal. Nie bez powodu napisałem, aby nie myśleć nad tym w kategoriach oglądania 3D. Chodzi właśnie o to 120 Hz - osobiście 3D w ogóle nie oglądam, ale zakochałem się w tym jak wyglądają gierki na 120 Hz - brak rozmyć, ostre tekstury, praktycznie zero rozmazania przy szybkich ruchach. Preferowalbym matryce typu LED, ewentualnie LCD :) Trochę mylisz pojęcia. ZAWSZE masz LCD. Różnica jest taka, że masz podświetlenie LED albo CCFL. To LED'owie w teorii jest lepsze, ale to tak naprawdę edgeLED, a nie fullLED, więc lepiej znaleźć monitor z równomiernym podświetleniem CCFL niż napalać się na LED, który - nic nie zmienia (oprócz niższego poboru energii). Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez shXh 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merov Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Coz, tak jak mowilem - czuje sie zielony w sprawach technicznych monitora. Mam z nimi malo do czenienia, a szkoda, bowiem teraz taka wiedza by mi sie przydala. Niemniej jednak, moglbys polecic mi jakies konkretne modele? Znacznie uproscilo by mi to poszukiwania, ktore i tak ida dosc mozolnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shXh Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Samsung 2233RZ LG W2363D Benq XL2410T :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merov Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Ten LG wyglada interesujaco. Co sadzisz jednak o tym modelu: LG W2486L-PF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Co sadzisz jednak o tym modelu: LG W2486L-PF? Nic specjalnego nie oferuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merov Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 W czym lepszy jest LG W2363D od LG W2486L-PF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 1 cal mniej i 3D. Reszta to pewnie marketingowa papka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...