pkozerski Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Kupiłem mojej mamie komputer do pracy pentium 133 na chipsecie Vx-PRO+ niewiem jakiej firmy, było tam wsadzone 16mb ram na simach, wyciągłem to i wszdziłem 64mb pc100, bo są tam 2 dimm i 4 simm, ale po uruchomieniu komp widzi tylko 16mb ram, czy nieda sie jakoś tego zrobić, niwie ktoś do jakiego procka obsługuje ta płyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Na pewno do 200 bo do MMX to już było inne zasialnie i nie wiem czy ta płyta to obsłuży. A co do modelu to na 100% pisze na PCB co to jest. Ja w przeszłości miałem coś takiego VX ( o ile dobrze pamiętam) 4simm i 2 dimm i chodziło mi na 2x32MB bez problemu + 233MMX tylko że po tilku tygodniach mobo padło. http://www.zarniwoop.force9.co.uk/page4.htm Zobacz na to tyle że nie wiem na ile jest to wiarygodna strona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Kiedyś też natknąłem się na ten problem, nie znam adresu strony na której znalazłem rozwiazanie, ale ściągnąłem ją wówczas sobie na dysk wraz z potrzebnymi plikami: http://www.wsinf.edu.pl/~leszek/vxpro.zip U mnie po aktualizacji biosu poprawnie działały DIMM-y 2x128MB. Płyta przeżyła skasowanie biosu przez wirusa (flash został przeprogramowany w programatorze) i obecnie pracuje w ruterze pod kontrolą Freesco. Obsługuje procesory z max. mnożnikiem 3.5, czyli max. to P233MMX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Jest to prawdopodobnie płyta PC-Chips (nie pamiętam modelu) i mam taką w drukim kompie. Płyta całkiem niezła max CPU to P233MMX, ja swojego P200MMX wykręciłem na 250. A z pamięcią jest podobny motyw jak na płytach BXowych. Musisz poszukać innej kostki SDRAM, najlepiej PC66, zresztą miałem ten sam problem o którym piszesz i rozwiązałem to wkładając 2x32MB PC66 i tak komp działa ok do teraz :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkozerski Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 ściągłem biosa z tego linku od lechoo i w awdflash po wpisianiu nazwy biosa i zapisaniu starego wyskakuje "unkown flash type" i wychodzi do dosa, ściągnołem inny bios i awdflash i to samo. O co w tym chodziściągłem biosa z tego linku od lechoo i w awdflash po wpisianiu nazwy biosa i zapisaniu starego wyskakuje "unkown flash type" i wychodzi do dosa, ściągnołem inny bios i awdflash i to samo. O co w tym chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkozerski Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Sorki w tym poście na góże wkleiłem tekst 2 razy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkozerski Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Ściągnołem biosa i pisało że on rozwiązuje ten problem z ramem ale jak chce go wgrać w awdflash po wpisaniu nazwy i zapisia starego biosa wyskakuje "unkown flash type" i niewiem co zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkozerski Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Sciągnołem bios który rozwiązuje ten problem z ramem ale po wpisaniu nazwy w awdflash po zapisie starego biosu, wyskakuje "unkown flash type" niewiem jak to rozwiązać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Spróbuj przed flashem ustawić BIOS na default i upewnij się czy aby jest to dobry bios tzn. do dokładnie tego modelu mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...