Skocz do zawartości
NewNickPL

OCZ StealthXStream2 600W

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam ww zasilacz ale posiada on jedną wadę. Coś w nim brzęczy i jest to nie do zniesienia. Wysłałem na gwarancji, niby naprawili, ale tak naprawa pogorszyli sprawę, bo wentylator nie dość, że nadal brzęczy to jeszcze głośniej wieje dla tego przymierzam się do wymiany wentylatora i chciałem się spytać czy ktoś już wymieniał w podobnym zasilaczu wentylator wydaje mi się, że ten fabryczny ma 2 piny (bo tyle widzę kabelków przez obudowę, nie otwierałem, bo jeszcze mam gwarancję) i chciałem się jeszcze zapytać jaki wentylator wystarczy mi w nim, albo jaki polecacie. Bo wydałem już 500zł na chłodzenie i okazuje się, że największy hałas generuje zasilacz :S

PS. Mam nadzieję, że dobrze trafiłem z tematem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana wentylatora w zasilaczu nie należy do trudnych - obcinasz 2 kable od starego, podpinasz nowy na skręt / lutujesz, izolujesz taśmą i zrobione. Oczywiście po tym zabiegu tracisz gwarancję. Czy jesteś pewien iż jest to wina wentylatora? Nie są to przypadkiem piszczące cewki? - problem bardzo powszechny, szczególnie wśród pierwszej ( tragicznej zresztą ) serii - StealthXStream.

Edytowane przez RadGow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na pewno był wentylator, bo wyłączyłem komputer i włożyłem śrubokręt żeby zablokować łopatki, i po włączeniu była cisza. Teraz jest tam jakiś wiatraczek co dostałem z obudową (ok 1000 obrotów) podłączony w jakieś gniazdo od płyty głównej (CHA_FAN2 - chyba od wentylatorów do obudowy) i po 1~2h grania w Crysisa 2 nie czuć jakiegoś super ciepła, a cisza w porównaniu z tym co było jest fenomenalna, wreszcie usłyszałem ( a raczej nie :P ) na co wydałem 500 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi