Skocz do zawartości
acid_toXin_from_home

Jaki jest dzielnik dla AGP przy FSB 150 MHz dla ECS K7S5A

Rekomendowane odpowiedzi

hm.. to jak to jest, mialem to mobo i zawsze przy fsb 150 polazywalo mi dzilnik 1/4... dlatego tak sie prodkowalem zeby jechac na fsb 166 :) wtedy nie ma klopotow :)

nieznam nikogo komu udalo sie pojechac tego ecs ika na 166 :D, ta plytka reoretycznie niemoze osiągnąc takiego fsb ze względu na uklad pll ktory sie na neij znajduje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RS ---> sugerujesz ze sciemniam? zapewniam ze nie, wystarczylo poprawic chlodzenie chipsetu i wrzucic fsb 166 z windy :) i wtedy blad w pll cie nie obchodzi... tyle ze to dosyc upierdliwe, wymaga paru klikniec po starcie systemu.

Jechalem tak stale po przesiadce na win2000 (nie wiesza sie) i po prostu nie wylaczalemkompa :)

zeby bylo smieszniej wieszal sie czesto przy obnizaniu fsb do 133 ...

a co dodzielnikow masz racje, znalazlem moje zapiski z bojow i testow. dzilnik 1/5 wlaczas sie juz przy fsb 150 - dlatego tego fsb tak nie lubilem (pci 30) :) sorry za dezorientowanie ludzi....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ma piernik do wiatraka? przeciez pytanie bylo o k7s5a a nie o mobo na kt400 ktora jest mlodza o 2 latka....

sorry ;) jesli cie tak to urazilo :evil: ;) niedlugo to nic sie nie bedzie mozna odzywac na tym forum jakbys nie wiedzial to dodalem to tak na marginesie bo z odpowiedzi poprzedzajacej moja moglo wynikac ze dzielnik 1/5 zawsze wlacza sie przy fsb 166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RS ---> sugerujesz ze sciemniam? zapewniam ze nie, wystarczylo poprawic chlodzenie chipsetu i wrzucic fsb 166 z windy :) i wtedy blad w pll cie nie obchodzi... tyle ze to dosyc upierdliwe, wymaga paru klikniec po starcie systemu.

Jechalem tak stale po przesiadce na win2000 (nie wiesza sie) i po prostu nie wylaczalemkompa :)

zeby bylo smieszniej wieszal sie czesto przy obnizaniu fsb do 133 ...

a co dodzielnikow masz racje, znalazlem moje zapiski z bojow i testow. dzilnik 1/5 wlaczas sie juz przy fsb 150 - dlatego tego fsb tak nie lubilem (pci 30) :) sorry za dezorientowanie ludzi....

a to zwracam honor :) niepomyslalem zupelnie o softowej zmianie fsb :roll:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB nie wiem co cie smieszy...do dzis nie wiem czy gdybym walnal v-core moda i podniosl napiecie na chipsecie czy programowo nie polazlo by na fsb200.. nie mowie ze to pewne ale kto to wie... niestety ta mobo jest max obdarta z wszelkich udogodnien do oc..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki KGB, dzięki :oops: człowiek nawet pomarzyć nie może :( eeech... :cry:

nie chcialem cie pozbawiac marzen :cry:

ale marzeniom trzeba pomagac,zmien plyte na inna,a bedziesz mial swoje wymarzone fsb200

nie wiedzialem ze to moze byc czyims marzeniem

ja nie moge marzyc o fsb200 bo u mnie taka chodzi :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym moza sprawdzic jaka aktualnie czestotliwosc ma AGP i PCI ? jakis program ?

zalezy jakie mobo na nf2 czy na via. Jesli na VIA to np.: sisoft sandra 2003 a jesli nf2 to nie musisz sprawdzac bo zawsze PCI=33 a agp jak se ustawisz w biosie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...