tw_psycho Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam, Przymierzam się do kupna monitora. Upatrzyłem sobie modele IIYAMA 24" ProLite E2409HDS-B1 oraz E2410HDS-B1. Roznica jest w numerze matrycy oraz w cenie (50zl). I wlasciwie nie wiem czy 'dziesiątka' jest lepsza od 'dziewiątki', a jesli tak, to czy warte to jest dolozenia tych pięciu dych. A może lepiej zrezygnowac z IIYAMY i wybrac cos innego? Monitor głównie pod kątem filmów i zwyklej pracy. Raczej nie do gier. cena 600-700zl. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 warto by jeszcze dodatkowo zastanowić się jaki podświetlenie matrycy wybrać, czy klasyczne czy diodami led. W podświetleniu led kolory są trochę nienaturalne, ale jakość tych kolorów teżma swoje plusy, są inne, dla niektórych lepsze, dlatego dobrze by było jak nie znasz tematu zobaczyć jak wyglądają takie i takie podświetlania. wg mnie do pracy to chyba lepiej 16:10 brać, zawsze to kilka dodatkowych pikseli na desktopie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Mi bardziej do gustu przypadły LEDy. Całkiem niezła jest jakość obrazu na takim monitorze, a do tego są energooszczędne. Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Merlin85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logistyk Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Ja również oscylowałbym przy podświetleniu LED. Tak jak wcześniej było wspomniane monitory te mają zdecydowanie mniejszy pobór prądu. Jest to o tyle ważne kiedy przed monitorem spędzamy dość dużo czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 szukałem ostatnio monitora z matrycą IPS dla kolegi, na agito znalazłem ciekawą ofertę: Monitor LCD LG 22" LCD W2220P-BF gwarancja Agito - Monitory LCD - Sklep internetowy Agito.pl Monitor ten ma zwykłe podświetlenie ccfl, 16:10,dobre kolory(f-engine), i co najlepsze dobre kąty widzenia, to plusuje jak kilka osób przychodzi pod monitor. Można go wziąć na raty i dodatkowo nortona wziąć w zestawie. Kolega tak zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 jeszcze sa samsungi 2333t na matrycy va- dobre kolorki, czern, ale na zywo nie widzialem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Widziałem na żywo tego samsunga, i bardzo fajnie się prezentuje. Może w tym miesiącu będzie juz mój :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 mój brat cioteczny ma hopla na punkcje tv i monitorów samsunga, mogę go wypytać o ten model jeżeli coś Ci to pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...