Shadoweye Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam, mój komp: CPU: C2d E 8400 3ghz Płyta: Asus P5B-Deluxe Grafa: Gtx 260 core 216 Gainward - Golden Sample Ram: 2x 2 gb Adata 800 Dysk: Barakuda 500 GB zasilacz: 550w Chłodzenie CPU: AURAS WAVE LPT-709 + pasta ceramiczna Mam dość poważny problem z kompem a mianowicie [zaczne od javy] Po uruchomieniu jakiejś aplikacji [np. gry] występuje błąd Windowsa że Java przestała odpowieadać i czy ma wysłać czy niewysyłać raportu [znany wszystkim rodzaj błędu] Format dysku i stawianie systemu nic nie dają tak jak i reinstalka wszystkich sterów w tym Javy [różnych wersji] Poniżej kod błędu wraz z danymi jakie udało mi się znaleźć odnośnie tego błędu. Source = Application Error | ID = 1000Description = Nazwa aplikacji powodującej błąd: java.exe, wersja: 6.0.230.5, sygnatura czasowa: 0x4cddca02 Nazwa modułu powodującego błąd: java.dll, wersja: 6.0.230.5, sygnatura czasowa: 0x4cddfd7f Kod wyjątku: 0xc0000005 Przesunięcie błędu: 0x00004e2fIdentyfikator procesu powodującego błąd: 0x9b8 Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cbc600402bf897 Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\java.exeŚcieżka modułu powodującego błąd: C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\java.dll Identyfikator raportu: 7df172ae-31f3-11e0-a0a5-506313de627b Jedyne informacje jaka udało mi się znaleśc mówią o wersjach Javy ale do mojego przypadku to nie pasuje gdyż próbowałem różnych wersji. Zastanawia mnie czy to może być sprawa Hardwarowa ;/ [choć przeprowadziłem test podzespołów i nic nie wykazały] Zastanawia mnie tylko 1 sytuacja z Prockiem mianowicie jakiś czas temu miałem sytuacje w której nagrzał się do 106 stopni [przy niestandardowym chłodzeniu i dobrej paście co jest bardzo dziwne] od tego czasu mniewiecej mam problem z Javą. W programie 3Dmark test odnosnie CPU raz ruszy a najczęściej nie krzycząc że coś mu się niepodoba z diretx-em. Sprawa Explorer.exe wiąże się poczęści z funkcją DEP [system/Zaawansowane/wysajność-ustawienia/ Zapobieganie wykonywaniu danych] w systemie Windows która to przerywa działanie Explorer.exe twierdząc że jest zagrożeniem. A co weselsze jest to zawsze wtedy gdy przeglądam katalog z dużą ilością plików/folderów Jak ktoś ma jakieś pomysły co może się dziać chętnie rozważe każdy pomysł albo rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Przetestuj procka np. w prime95 i podaj temperatury jakie osiąga w obciążeniu, wygląda na niestabilność z powodu zbyt wysokiej temperatury procesora. Jak to się stało że złapał ponad 100*? I co zrobiłeś po tym? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Temperatury są w porządku (Ide 37-38 *c, stress 55-58 max) nie wiem czy zwróciłeś uwagę jaki cooler jest na procku... Auras Wave LPT 709 A co do sytuacji ze 100+ to było mniejwiecej tak: Odpaliłem Cod4 [jesli dobrze pamietam] i zaczolem grac po sieci po niedlugim czasie zaczol mi klatkowac [wtf z taka specyfikacja kompa] wiec walnolem reset i do biosa tak patrze a na procku 105.5 c* :o co mogłem zrobic wyłączyłem kompa , otworzyłem obudowe , sprawdziłem czy cooler jest dobrze zamocowany sprawdziłem temp termometrem bezprzewodowym to wynosila juz tylko jakies 60-65 *C pozostawiłęm wtedy do ostygniecia i odpalilem go normalnie Temperatury były juz normalne po jakimś czasie zaczeła się przygoda z tymi błędami ;/ Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez Shadoweye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...