Schynka Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam! Mam problem z moją kartą graficzną i nie wiem już co poradzić. Otóż lekko zacinają się gry bez względu na to czy zrobię ustawienia na minimum czy maximum. Dodatkowo w jednej z gier pokazuje mi tylko połowę całej wartości karty, czyli 512 MB. Mój komputer: GIGABYTE GA-MA69VM-S2, AMD Athlon 64 X2 6400+ (3.2Ghz), 3GB RAM, dyski 80Gb sata i 120GB ata, zasilacz Fortron FSP400-60APN, Windows 7 HP 32-bit Dodatkowo dodam, że na mojej starej karcie gra działała bardzo płynnie bez żadnych zacięć, a miała tylko 256MB. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Rozumiem,że sterowniki po starej grafie wyczyszczone,zassane najnowsze do 3870.?? Jak tak,to jeszcze trzeba sprawdzić temperatury, bo x2 3850 to istny piekarnik. Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Dodatkowo w jednej z gier pokazuje mi tylko połowę całej wartości karty, czyli 512 MB. Normalne, poczytaj o konfigach multi gpu(w tym wypadku crossfire, a tu recka 3850 i 3870 x2 z PPC) - masz 2 karty po 512MB co daje 512. Otóż lekko zacinają się gry bez względu na to czy zrobię ustawienia na minimum czy maximum. Dodatkowo w jednej z gier pokazuje mi tylko połowę całej wartości karty, czyli 512 MB. Mój komputer: GIGABYTE GA-MA69VM-S2, AMD Athlon 64 X2 6400+ (3.2Ghz), 3GB RAM, dyski 80Gb sata i 120GB ata, zasilacz Fortron FSP400-60APN, Windows 7 HP 32-bit To lekkie zacinanie to może być tzw microstuttering<-klik, dodatkowo masz taki sobie procek, do tego jeszcze siódemka... Tak szczerze to lepiej było wziąć po ludzku jedną mocniejszą jednordzeniową kartę np HD4850/4870, a nie bawić się w takie wynalazki. Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez DJH83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schynka Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Cały czas próbowałem kombinacji różnych sterowników na różnych systemach i albo nie uruchamiały się gry, albo nie mogłem w pełni regulować rozdzielczości, albo tak jak na początku nie miałem pełnej pamięci. Chyba jestem zdecydowany sprzedać tą kartę i kupić inną, tylko powiedzcie mi ile mogę za nią chcieć? Karta jest w pełni sprawna, tylko ja jej nie mogę skonfigurować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igl Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 (edytowane) Jak koledzy wyżej pisali, samo Multi-GPU już powoduje mikro przycięcia ale wg. mnie więcej ma tu do powiedzenia słaby proc. Zobacz u kogoś na mocniejszym CPU to się przekonasz ;) Edytowane 1 Maja 2011 przez igl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...