Prog Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Parę dni temu kupiłem router TP-Link TD-W8960N, którego zwróciłem do sklepu, dlaczego? Opcja Virtual Server działa tylko przy wejściu przez WAN, a po LAN nie działa. W moim poprzednim routerze Pentagram Cerberus ADSL VS działał zarówno po WAN, jak i po LAN. Stąd moje pytanie, czy nadal routery Pentagrama mają routing, jak w starych modelach, czy też jak w TP-Linku tylko po interfejsie WAN? Może znacie jakieś inne routery realizujące tak routing, jak opisałem? Router musi obsługiwać 20Mb - dlatego zmieniłem poprzedni router, który z tą prędkością już sobie nie radził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zapytam inaczej - co chcesz tym zrealizować, bo może można wykonać to w inny sposób ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zapytam inaczej - co chcesz tym zrealizować, bo może można wykonać to w inny sposób ? Prostą rzecz. Mam serwer SVN w domu za routerem. Do niego dostaję się przez HTTP, przy okazji mam wiele innych usług, które ciężko byłoby wymieniać. Mam podpięty dynamiczny DNS i przez ten adres dostaję się do usług postawionych na domowym serwerze. Dostęp do usług muszę mieć zarówno w sieci wewnętrznej, jak i zewnętrznej. Odpada od razu tunelowanie, bo nie chcę się w to bawić. Taka prosta funkcja powinna działać "normalnie", przynajmniej w moim mniemaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...