QlimaxPL Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam. Złożyłem nowego kompa ostatnio i zauważyłem ze pojawia mi się bsod. Najczęściej kiedy mam 2 kości ramu włożone. Do niedawna myślałem ze to jest przyczyna ale niestety parę dni temu CIACH! Bsod na 1 kości pamięci. Spakowałem zrzuty rarem gdyby ktoś chciał zajrzeć: WyslijTo.pl - Za duży załącznik? Problemy z pocztą? WyslijTo.pl :))) Przesyłanie i hosting plików. Mam 9 crush dumpów. To chyba najważniejsze informacje z każdego z nich. Probably caused by : Ntfs.sys ( Ntfs+1e95 ) Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+70740 ) Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+70740 ) Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+70740 ) Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+70740 ) Probably caused by : Ntfs.sys ( Ntfs+1e95 ) Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+71f00 ) Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+71f00 ) Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+71f00 ) Szukałem w google tego problemu ale kazdy ma 10 odpowiedzi na ten problem. Najłatwiej byłoby pożyczyć sprzęt od kogoś i zamieniać część po części. Niestety nie mam w tej chwili nikogo kto by miał coś w stylu mojego komputera. Mój sprzęt to: i5-2500K Asrock P67 Pro3 2 x 2GB DDR3 OCZ Platinum(używam 1 kości ze względu na bsod-y) Asus 250 Dark Knight Zasilacz Chieftec 101a 350W Windows 7 Ultimate Bardzo proszę o pomoc. A może ktoś z was się spotkał z tym problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Bluescreen'y, Zwisy, Resety, Itp. - Rozwiązania - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne czytał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QlimaxPL Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Wyniki memtestu. Wnioskuje że mam uszkodzony ram(chyba??) Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez QlimaxPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Wychodzi na to, że obie(?) kości są walnięte. ed. zmniejsz z łaski swojej to zdjęcie, wystarczy 800x600, po co 9 Mpix? Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QlimaxPL Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Wychodzi na to, że obie(?) kości są walnięte. ed. zmniejsz z łaski swojej to zdjęcie, wystarczy 800x600, po co 9 Mpix? Sory za zdjecie. Faktycznie przegiełem. No nic trzeba wymienic ram. Liczyłem po cichu że to może płyta głowna :) Może by mi wymienili na SE :) No nic jeżeli uszkodzenie jest nieodwracalne to trzeba odesłać. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Może źle ustawiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extraplay Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 pamięci 100% wymiana jakis dobry dual channel i wporządku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...