pabloni Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Mam płyte ESC K7VTA3 Chipset: VIA KT266&233 Rano załanczam kompa Komputer gra bez niczego Po południu włączam kompa a tu nic Wogóle komputer nie chce się włączyć (chodzi o płyte) Dysk twardy nie reaguje żaden sygnał nie idzie to karty graficznej pisze cały czas (NO signal input)...Chodź by nie było biosu.....Co robić..... :cry: :cry: :cry: Obraz jest ciemny komputer na nic nie reaguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 wiatraki sie kreca ? speaker daje znac cos ? diody na plycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloni Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 wiatraki sie kreca ? speaker daje znac cos ? diody na plycie ? Wiatraki się kręcą.... Speaker nie odpowiada Dioda na płycie sie świeci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 posprawdzaj po kolei czy wszystko jest dobrze powkladane , czy np. jakas srubka nie robi zwarcia albo cos podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloni Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 posprawdzaj po kolei czy wszystko jest dobrze powkladane , czy np. jakas srubka nie robi zwarcia albo cos podobnego Kable OK Spięcia nie ma Zdaje mi się że złapałem wirusa >>łącze się z netem przez łącze stałe>> I co teraz robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 To raczej nie wirus jak komp wogóle nie startuje :/ Coś z biosem wywaliło (spróbuj zrobić clear cmos) albo płytą albo już nie wiem co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloni Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 To raczej nie wirus jak komp wogóle nie startuje :/ Coś z biosem wywaliło (spróbuj zrobić clear cmos) albo płytą albo już nie wiem co. OK Czyli jak teraz zrobić żeby wgrać nowego biosa MAM na dyskietce nową wersje boisa...Ale komp nie czyta mi dyskietek ...Załącze kompa to co widze to tylko czarny ekrak i "no signal input" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Tak wogóle to wyczyściłeś Biosa zworką na płycie ?(koło baterii) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 To raczej nie wirus jak komp wogóle nie startuje :/ Coś z biosem wywaliło (spróbuj zrobić clear cmos) albo płytą albo już nie wiem co. OK Czyli jak teraz zrobić żeby wgrać nowego biosa MAM na dyskietce nową wersje boisa...Ale komp nie czyta mi dyskietek ...Załącze kompa to co widze to tylko czarny ekrak i "no signal input" Biosa nie wgrasz jak ci komp nie startuje (no czasami sie da, ale płyta musi to obsługiwać: robisz dyskietke z odopwiednim autoexec.bat i odpalasz kompa z niej) - najpierw wyczyść CMOS (zworką na płycie, jak pisze lukasrz - jej położenie znajdziesz w instrukcji obsługi płyty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloni Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 To raczej nie wirus jak komp wogóle nie startuje :/ Coś z biosem wywaliło (spróbuj zrobić clear cmos) albo płytą albo już nie wiem co. OK Czyli jak teraz zrobić żeby wgrać nowego biosa MAM na dyskietce nową wersje boisa...Ale komp nie czyta mi dyskietek ...Załącze kompa to co widze to tylko czarny ekrak i "no signal input" Biosa nie wgrasz jak ci komp nie startuje (no czasami sie da, ale płyta musi to obsługiwać: robisz dyskietke z odopwiednim autoexec.bat i odpalasz kompa z niej) - najpierw wyczyść CMOS (zworką na płycie, jak pisze lukasrz - jej położenie znajdziesz w instrukcji obsługi płyty) DZIĘKI DZIŚ ZOBACZE I DAM ZNAĆ JAK BYM MIAŁ PROBLEMY !!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...