Furtek Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Mam zamiar zmodować kompa i potrzebne mi będzie aby wszystkie komponenty komputra zostały obrócone "do góry nogami" Czy jest możliwość aby wpłynęło to na jakość pracy i żywotności części ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Możesz nawet trzymać go na plecach, byle miał sucho. To elektronika - nie ma ruchomych części, więc jaki wpływ miałaby mieć pozycja komputera? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 To mi wystarczy :) Dziękuję niezmiernie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 jedynie dysk powinien byc normalnie ... ale to mozesz spokojnie zmodowac , chyba ze masz ssd wiem ze producenci tacy jak HP czy Compaq laduja dysku do gory nogami ale ja im tam nie wierze , grawitacja musi cos robic z talerzami ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 HDD DVD Zasiłka itp będzie normalnie, tylko Płyta główna musi być obrócona a co za tym idzie wszystko co do niej dopięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 E, masa osób ma SQD, więc (o ile dobrze pamiętam) dysk mają zamontowany do góry nogami i nic się nie dzieje. Ważne, żeby nie zmieniał swej pozycji podczas pracy, no i żeby nie pracował w dziwnym ułożeniu, np. po skosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 U mnie dysk wisząc pod skosem na gumach pracował 5 lat bez problemu. Obecny pracuje tak od około roku. Nigdy żadnych z tym problemów nie było dyski nadal w super formie. Jedynie nie należy poruszać dyskiem i zmieniać jego położenia gwałtownie podczas pracy głowicy. Jedyny problem jaki może wystąpić to przyśpieszone zużycie łożysk podczas pracy w pod innymi niż standardowy kąt. A same talerze są mało podatne na grawitację gdyż stabilizują się same pod każdym kątem na skutek efektu żyroskopowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 jedynie dysk powinien byc normalnie ... ale to mozesz spokojnie zmodowac , chyba ze masz ssd wiem ze producenci tacy jak HP czy Compaq laduja dysku do gory nogami ale ja im tam nie wierze , grawitacja musi cos robic z talerzami ;-) Mit i legenda jak krokodyle w kanałach NY. Nowe dyski mogą pracować do góry nogami, bokiem i nic się nie robi z talerzami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...