elomelo Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zbieram się do kupna w/w obudowy (podoba mi się ze względu na design i cena jest w miarę przystępna), jednak po obmacaniu Anteca Three Hundred, który podobno ma grubsze blachy i jest solidniej wykonany mam pewne wątpliwości. Czy ten Gladius 800 nie będzie wpadał w wibracje jak się zamontuje dysk? Obecnie mam 12 letnią obudowę po starym, firmowym Compaq i dyski trzymam w koszyku, który stoi na dużej gąbce, tego chciałbym w Gladiusie uniknąć, bo w transporcie cały koszyk lata jak Żyd po pustym sklepie. Jak jest z samym lakierem - rysuje się od byle czego? Na Antecu po roku widać ślady w miejscu, gdzie brat odkładał słuchawki... Może macie jakąś alternatywę dla SilentiumPC Gladius 800 i Anteca Three Hundred? Zależy mi na tym, aby obudowa była cicha, nie wpadała w rezonans, nie kosztowała tyle ile kosztuje np. Antec P182/P183 i wyglądem przypominała dwie wyżej wymienione czyli serwerowa prostota, bez świecidełek. Dzięki za opinie, rady i wskazówki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Mam 250 i 500ke w koszyku i nie przenosi on wibracji, a przynajmniej tego nie słychać. Lakier wydaje się być dobrej jakości, a cała konstrukcja jest sztywna. Jedyny mankament to mogłaby być trochę większa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 A może ktoś posiada obudowę Fractal Design Define R3? Bo podoba mi się biała ale cena :x Pytanie czy warto i czy jest duża przewaga Fractala nad Antecem/SilentiumPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phonik Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Gladiusa mogę ocenić tylko z perspektywy mojej poprzedniej obudowy, czyli CM Centurion 5. Obudowa Silentium nie jest tak sztywna jak CM, co pewnie jest spowodowane dużą ilością otworów wentylacyjnych. Przekłada się to też na słabe dopasowanie paneli bocznych, z lewym musiałem się z początku nieźle namęczyć żeby domknąć (w CM panele boczne domykały się jak drzwi Mercedesa klasy S). Lakier nie rysuje się od byle czego, przynajmniej na razie nic takiego nie stwierdzam. Co do wibracji, mam trzy dyski (2 sata i 1 ide) i nic nie wibruje. Antec pewnie będzie sztywniejszy, choćby ze względu na konstrukcję szyn na dyski. Z kolei w Gladiusie masz montaż w poprzek, dostajesz do tego dwa wentylatory, dwa filtry przeciw kurzowe, ze względu na te akcesoria w swojej cenie jest właściwie bezkonkurencyjny. Odnośnie ciszy, bez dodatków się nie obejdzie. Obudowa ma prześwity wszędzie, cały panel przedni, panel boczny, góra, tak więc nie ma cudów, będziesz słyszał i wentylatory i dyski (do pewnego stopnia oczywiście). Ale to się chyba tyczy wszystkich obudów z frontowym nawiewem. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...