DrKleiner Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Obecnie jestem na etapie pora coś zmienić, tak więc upolowałem sobie i5 2500k oraz Radeon 6950 (z zamiarem modowania na 6970). Zagłostką zrobił się natomiast RAM i płyta, trzeba przyznać ostatnio nie siedzę w temacie. Jako że mam WC, więc wiadomo po to biorę 2500k i będę chciał go pogonić, mobo z myślą o późniejszym CrossFire. Jeśli chodzi o zasilacz niema się co martwić bo jest Enermax MOD82+ 625W, o dźwięk niema się co martwić bo jest X-Fi Gamer. Chłodzenie też zostaje. Więc tylko problemem jest płyta i ram... Tak więc: 1.Płyta: MSI P67A-GD65 / Asus P8P67 Pro / Gigabyte GA-P67A-UD4 któraś z tych, pytanie która? 2.RAM: GY1600D364L9/8GDC / GR1600D364L9/8GDC / GEP38GB1750C9DC Na inne propozycje jestem otwarty :) Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medive Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 o MSI słyszałem że z ich płyt się robią harmonijki przy dużym oc ale nie wiem ile w tym prawdy Osobiście też myślałem nad GA-P67A-UD4 ale zabrakło na stanie, nic innego ciekawego nie było a że trochę czas cisną kupiłem GA-P67A-UD5, bardzo polecam ten model bez żadnego grzebania zmieniając mnożnik wykręcam spokojnie 4,8 GHz więcej nie wykręciłem bom [gluteus maximus] a nie overclocker a niema czasu na rozeznanie się w temacie jeśli chodzi o ramy to przejrzyj wątek z ofertami sprzedaży tam ktoś w podobnej cenie jak chcesz ramy kupić oferował że ma na sprzedaż kingstony 2133 MHz CL9 ale to chyba było 4GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ad. 1 opcja druga Ad. 2 DDR2.PL :Gskill,EVGA,Intel,Asus,Corsair - G.Skill DDR3 1600MHz Ripjaw 2x4GB F3-12800CL9D-8GBRL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Ram weź goodram szkoda wydawać kasy na fajieś inne ramy skoro te Ci w zupełności wystarczą a te kilkadziesiąt złotych zawsze w kieszeni. Ewentualnie wersje play z racji tego że posiadają radiatory. Płyte weź AsRock exteme 4 bądz Asus P8P67 Pro Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Dzięki w takim razie wezmę GoodRAM Play i Asus P8P67 Pro najlepsza opcja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Najlepsza to Extreme4. Bezproblemowa, bogato wyposażona i jeszcze Ci na piwo wystarczy by oblewać nowego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Polecam poczekać na mój artykuł o płytach, ma się jutro ukazać :) . A tak na szybko to z droższych mogę polecić Asusa Sabertooth P67, ostatnio mocno staniał, z ok. 770 zł do aktualnych ~650 zł, mowa o wersji 3.0/B3 rzecz jasna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Poczekam bo CPU i GPU dojadą do mnie za trochę dłuższy czas ale opłaca się czekać... tego kompa co mam w podpisie kupiłem i właśnie mija 3lata, więc nowego też chce na 3lata, na pewno będzie CrossFire i może kiedyś wymiana na i7 Ivi Bridge? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...